ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de birinci Anadolu Çizgi Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen "1. Anadolu Çizgi Film Yarışması"nda dereceye giren 3 çizgi film ödül aldı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, bir otelde gerçekleştirilen ödül töreninde, kültürel ve yaratıcı sektörlerin istihdam ve ihracat gelirlerini arttırmada, aynı zamanda kültürel çeşitlilik ve insani gelişime katkıda bulunmada önemli rol oynadığını belirtti.

Bilgisayarlı grafik, animasyon ve oyun teknolojilerinin pazar payının her geçen gün büyüdüğüne dikkati çeken Tuna, şunları kaydetti:

"Animasyon sektörü küresel çapta çok büyük bir ekonomiye sahiptir. Büyüklüğü 2013 yılı verilerine göre yaklaşık 222 milyar dolar olarak ölçülmüştür. Dünyada animasyon sektöründe yaklaşık 50 bin kişi istihdam edilmekteyken bu sayı Türkiye'de 1000 kişi civarındadır."

Tuna, festivale emeği geçen herkese teşekkür etti.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ise yaklaşık 30 yıldır animasyon sektörüne insan kaynağı yetiştirdiklerini bildirdi.

Üniversitenin bu alandaki faaliyetlerinin artacağını vurgulayan Gündoğan, festivale katkı sağlayan Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'na (BEBKA) yönetimine şükranlarını sundu.

BEBKA Genel Sekreteri Taner Değirmenci, Eskişehir'e hem ulusal hem de uluslararası animasyon şirketlerinin yatırım yapmasını istedi. 

Tuna ve festivale katılan Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, animasyon sergisi ile çeşitli etkinliklere katılacak.

Gelişen çizgi film sektörünü desteklemek amacıyla düzenlenen, amatör, öğrenci ve profesyonellerin katıldığı "1. Anadolu Çizgi Film Yarışması"nda, 45 çizgi filmden "Rest" animasyon filmi ile Serdar Koçak birinci, "Oksijen" animasyon filmiyle Murat Kılıç ikinci, "Durak" animasyon filmiyle de Serdar Çotuk üçüncü oldu. 

Yarışmada birinci animasyona 20 bin lira, ikinciye 10 bin lira, üçüncüye ise 5 bin lira ödül verildi.

Ayrıca yarışmadaki en iyi 10 çizgi film gösterildi.