Bu yıl 12.si gerçekleştirilecek organizasyonda, dünyanın dört bir yanındaki hayırseverlerden alınacak vekaletlerle kesilecek kurbanlar; herhangi bir aracı kuruma bırakılmadan ilk elden teslim edilmek üzere hazırlanıyor.

Unutulan diyarların gerçek ihtiyaç sahiplerine, bir Müslüman kardeşinden hediye olan hayırların ulaştırılması; kurban ibadetini layıkıyla yerine getirmek isteyen hayırseverler için bu yıl da oldukça kolaylaştırılıyor. 

Endonezya’da, günde 1 doların altında gelirle yaşama tutunmaya çalışan yüzbinlerce aileye kurban etlerini ilk elden ulaştıran MEC Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Bu yılki organizasyonumuzda küçükbaş kurban bedeli 240 Avustralya Doları (Yaklaşık 680 TL) olarak belirlenmiştir” denildi.

Daha önce olduğu gibi, sadece internet üzerinden gerçekleştirilecek vekalet işlemleri ile ilgili detaylı bilgiye www.100bintebessum.org adresinden ulaşılabilir.

Bölge Hakkında

MEC Vakfı’nın 1438 Kurban Organizasyonu için hazırladığı www.100bintebessum.org sayfasında, kurban bağışları için neden Endonezya’nın seçildiği konusunda şu bilgilere yer veriliyor:

“Müslümanlarla ilgili gündem hep Orta Doğu olsa da Asya-Pasifik’teki Müslüman nüfus oranı Orta Doğu’nun 3 katıdır. Bu bölge, küresel güçlerin sürekli ilgi odağında bulunan, diğer Müslüman ülkeler tarafından genellikle unutulan önemli bir bölgedir.

Gerek sömürge döneminde, gerekse bağımsızlık sonrasında yürütülen yoğun faaliyetlerle Endonezya halkı İslami kimliğinden, maddi ve manevi değerlerinden uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır. Buna rağmen İslam’ı gereği gibi yaşamaya çalışanların sayısı da az değildir.

Özellikle son yıllarda dini hayata dair bilinçlenme hız kazanmış, halkı yeniden İslami kimliğine kavuşturma ve aynı zamanda sosyal dayanışmayı sağlama amacı taşıyan çalışmalar giderek artmıştır.

Uluslararası Kurban Organizasyonumuz, insani ve İslami bir vazife olarak, uzak diyarlarda yüzyıllardır ihmal edilen kardeşlerimize hem maddi hem de manevi destek olmak amacıyla yürüttüğümüz çalışmalardan biridir.

Ayrıca yoğun olarak ilgi çekilen, herkesin ilgi gösterdiği yerlerden ziyade, kimsenin gitmediği, gidemediği, gözden ırak yerlere ulaşılmasını ve yardım götürülmesini önemsiyoruz. Tüm aşamalarda kendi kaynaklarımızı kullanarak, yardımın garantili bir şekilde gerçek ihtiyaç sahiplerine ilk elden (aracı bir kuruma bırakmadan) ulaştırmaya gayret ediyoruz.”