Kuruluşundan bu yana, gerek usta-çırak ilişkisi gerekse çeşitli dönemlerde bünyesinde barındırdığı kurs ve okullarla yeni sanatçıları, geleceğin tiyatro seyircisini yetiştirmeyi görev kabul eden Şehir Tiyatroları, “100. Yıl Darülbedayi Atölyesi”ni İstanbul’a kazandırıyor.

Tiyatro sanatının farklı biçim ve biçemleri üzerine akademik çalışmalar yürütmüş sanatçılarını buluşturacak olan atölye, hem kendi bünyesinde bulundurduğu sanatçıların gelişimini, hem de yaratıcılık ve farkındalık oluşturma amacıyla çocuk ve gençlere yönelik çalışmalar yapmayı hedefliyor.

“100. Yıl Darülbedayi Atölyesi”, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde hizmete girecek. “Çağdaş Gösteri Sanatları Birimi”, “Yetişkinlere Tiyatro”, “Gençlere Tiyatro” ve “Çocuk Eğitim Birimi” başlıklarında dört ayrı kategoride gerçekleşecek eğitim çalışmalarında şekillenen performans ve gösterileri sezon boyunca aynı sahnede çeşitli etkinliklerle seyirciye sunulacak. Ücretsiz verilecek kurs programlarına sınavla öğrenci kabul edilecek. Sınav tarihleri ve ilgili bilgiler kamuoyuna duyurulacak.