Adana Fotoğraf Amatörleri Derneği’nin (AFAD) 1995 yılında yaşanan bir kazada hayatını kaybeden 13 fotoğraf sanatçısının anısına düzenlenen 13 Kare Sanat Günleri’nin 16.’sı mehter gösterisi ve sergi açılışıyla başladı.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Altın Koza A.Ş. işbirliğiyle düzenlenen 13 Kare Sanat Günleri, iki etkinlikle başladı. Atatürk Parkı’nda düzenlenen açılış törenine Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Şimşek, belediye bürokratları ve konuklar katıldı.

Osmaniye Belediyesi Mehter Takımı’nın konserinden önce, 1995’te hayatını kaybeden 13 fotoğraf sanatçısı için saygı duruşunda bulunuldu. Mehter gösterisinin ardından Başkan Vekili Ali Şimşek, mehteran takımı üyelerine karanfil dağıttı.

GÖKTÜRKLER’İN İZİNDE KIRGIZİSTAN

Atatürk Parkı’ndaki etkinliğe katılanlar daha sonra yürüyerek 75. Yıl Sanat Galerisi’ne geçti. 16. 13 Kare Sanat Günleri kapsamında açılan “Göktürkler’in İzinde Kırgızistan” isimli fotoğraf sergisini gezen Başkan Ali Şimşek ve konuklar, Hamit Yalçın ve Memduh Ekici’ye ait çalışmaları inceledi.

AFAD Başkanı Sefa Aydoğan, “1995’te 19 Kasım’da Kapadokya’ya giden AFAD üyeleri kaza geçirdi ve 13 üyemiz hayatını kaybetti Onların anısına düzenlenen sanat günlerinin bu açıdan anlamı büyük. Adana Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek de, hayatını kaybeden 13 AFAD üyesini rahmetle andıklarını belirterek, Türk Dünyası’nın esintilerini ve ruhunu, sergi aracılığıyla Adana’ya taşıyan sanatçılara teşekkür etti. Ali Şimşek, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin sanata ve sanatçıya desteğinin süreceğini ifade ederek, Yalçın ve Ekici’ye plaket verdi.

Başkan Vekili Ali Şimşek, son olarak Piyanist Tuluyhan Uğurlu’nun, Adana Büyükşehir Belediyesi’nde verdiği konsere katıldı.