KONYA (AA) - Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi tarafından bu yıl 15'incisi düzenlenen "Kısa-ca Uluslararası Öğrenci Filmleri Festivali" açılış programıyla başladı.

Onur konuğu olarak oyuncu Salih Güney ve yönetmen Ertem Göreç'in katıldığı festivalde, kurmaca, belgesel, deneysel ve animasyon dalında 57 yapım arasında dereceye girenlere ödülleri verilecek.

Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen festival, İletişim Fakültesi Öğretim Görevlisi Şenol Çöm'ün yönetmenliğini yaptığı "KISA-Ca teaser" ve Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aytekin Can'ın yönettiği "Oxfordlu Ziyaretçi Gertrude Bell" filmlerinin gösterimiyle başladı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kalender, yaptığı konuşmada, festivalin birçok ülkeden katılan filmlerle 6 yıldır uluslararası düzeyde gerçekleştirildiğini söyledi.

Her yıl festivale çok değerli onur konukları, sanatçılar ve yönetmenlerin katıldığını belirten Kalender, festivale bu yıl ulusal ve uluslararası alanda 300'e yakın film başvurusu olduğunu ifade etti.

Ön elemeden geçen 57 filmin jüri değerlendirmesine girmeye hak kazandığını aktaran Kalender, "Jüri üyelerimiz çok yoğun şekilde filmleri değerlendirmeye başladı. 4 ana kategoride değerlendirilen filmler ödüllerini alacak" dedi.

Konuşmaların ardından Salih Güney ve Ertem Göreç'e, onul ödülü olarak SÜ Sanata ve Bilime Saygı Heykelciği takdim edildi.

Oyuncu Güney, etkinliğe katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, dünya üniversiteleri arasında ilk 500'e girmeyi zorlayan bir üniversiteden böyle bir ödül almanın kendisini onurlandırdığını vurguladı.

Törenin ardından, İletişim Fakültesi Sergi Salonu’nda Ertem Göreç, Salih Güney ve Şerif Sezer Film Afişleri Sergisi'nin açılışı yapıldı. Koleksiyoner Vadullah Taş'ın arşivinden hazırlanan sergide, Göreç ve Güney afişlerini imzalayıp öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Festivalde, 2 gün boyunca jüri üyeleri animasyon, belgesel, kurmaca ve deneysel dalda değerlendirmelerini yapacak ve dereceye giren filmler ödüllendirilecek. Süleyman Demirel Kültür Merkezi salonlarında, film gösterimlerinin yanı sıra çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek.

Açılışa, SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, aralarında yönetmen Osman Sınav ve oyuncu İpek Tuzcuoğlu'nun da bulunduğu jüri üyeleri, sanatçılar, yönetmenler, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.