ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Valiliği, Anadolu Üniversitesi (AÜ), Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğiyle düzenlenecek 2. Anadolu Çizgi Film (Animasyon) Yarışması'nın tanıtımı yapıldı.

Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, kentteki bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, animasyon sektörünün dünya ekonomisinde hızla büyüyen bir sektör olarak yer edinmeye devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin bu alanda attığı adımları hızlandırdığını belirten Tuna, "2000’li yıllardan sonra Anadolu Üniversitesi başta olmak üzere bazı üniversitelerde animasyon bölümü açılarak animasyon sektöründe profesyoneller yetişmeye başlamıştır" dedi.

Tuna, Valilik, Anadolu Üniversitesi Çizgi Film Bölümü ve BEBKA olarak kentteki animasyon sektörünün gelişmesi için yol haritası belirlediklerini anlatarak, "Bu yol haritasında, Eskişehir’deki animasyon potansiyelini dünya genelinde duyurmaya, daha fazla yatırımcı çekmeye ve buradaki insan kaynağımızın daha katma değerli işler üretebilmesi için gerekli altyapı eksikliklerini tamamlamaya çalışıyoruz. İlimizde girişimcilik ortamının güçlendirilerek girişimcilerin desteklenmesini sağlayacak programlar planlıyoruz" dedi. 

 2. Anadolu Çizgi Film Yarışması'nın şartnamesinin yayımlandığını anımsatan Tuna, şunları söyledi:

"Tüm Türkiye genelinde duyurular yapılmaya başlanacak, üniversitelere ziyaretler düzenlenecek. Son başvuru tarihi olan 31 Mart 2016'ya kadar tüm Türkiye genelinden filmleri bekliyoruz. Gelecek yıllarda da yarışmamızı uluslararası hale getirerek, dünya genelinde animasyon camiasında bir marka haline gelmeyi hedefliyoruz. Yarışmamız serbest temalı. Animasyon tekniğine, anlatımına ve yeteneğine güvenen 18 yaş üstü herkesi yarışmamıza davet ediyoruz. Birincilik ödülü 25 bin lira, ikincilik ödülü 20 bin lira, üçüncülük ödülü ise 15 bin liradır. Bu yıl, geçen seneden farklı olarak 'Öğrenci Özel Ödülü' kategorisi belirledik. Bu kategoride öğrencilerimizden birine de 5 bin lira ödül vereceğiz."

Vali Tuna'nın konuşmasının ardından BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci de katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantıya, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, BEBKA Kalkınma Kurulu ve Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan da katıldı.