2 yıl önce Hollanda’nın Rotterdam eyaletinden yola çıkan Ruud Kreeft (54) bisikletiyle adeta yollarda yaşıyor.

2 yıl önce çıktığı yola Karaman’da mola veren Ruud Kreeft, Karaman’ın misafirperverliğine hayran kaldı. Bisikletiyle yolları karış karış gezen Kreeft, Karaman Oto Galericiler Sitesinde mola vererek galerici esnafına misafir oldu. Kayra Auto’ya misafir olan Ruud Kreeft oto galericilerle tanıştı ve birlikte vakit geçirdi. Amacının Türklerle tanışmak olduğunu dile getiren Ruud Kreeft ‘’Birkaç nedenden dolayı Hollanda’nın Rotterdam eyaletinden bisikletimle yola çıktım. O gün bugün yaklaşık 2 yıldır yoldayım. Şimdi de Kayra Auto’ya Recei Kepirlerin misafiri oldum. Çok teşekkür ederim. Buradan Mersin’e ordan da Hindistan’a geçeceğim. Siz Türklerle tanışmak için yola çıktım. Sizinle tanışmak gerçekten çok güzeldi. Siz değerli insanlarsınız. Misafirperverliklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum’’ dedi.

Misafir turist Kreeft'i en iyi şekilde ağırlayan duyarlı vatandaşlar, karnını doyurup bir süre ağırladıktan sonra, ayrıca yolculuk esnasında üşümemesi için eldiven ve bere de hediye ettiler.

Maceracı turist Ruud Kreeft, 2 yıl önce bir şeye kırıldığından dolayı kendini bisikletle dünya turunu vermiş. Kreeft'in Karaman ziyaret fotoğraflarının sosyal medyada yayınlamasıyla birlikte, Hollanda'da ki yakınları Kreeft'in yaşadığını ve durumunun iyi olduğunu öğrenmeleri üzerine sevince boğuldular. 

Kreeft'in 2 yıldır ailesi ve vatanından uzak olması ve kendisiyle ilgili kimseye hiç bir haber vermemesi yakınlarını üzmüş ve merak içinde bırakmıştı. Yakınlarının tek bildiği bisikletle dünya turuna çıktığıydı. Kreeft'in yoluda Karaman'a düşmüş ve Otogalericiler Sitesi esnafı seyyaha kucak açarak onu ağırlamış. Bu geceyi Karaman'da bir otelde geçiren Kreeft'in Mersin'e doğru yola çıkacağı, en son olarakta Hindistan'a gideceği öğrenildi.

Ruud Kreeft'in fotoğraflarına rast gelen yakını Gizela Lindroos'un sosyal medyadan gönderdiği mesajda;''Merhaba Recai Kepir. 2 yıldır onunla konuşmadım, hiç bir haber alamadım arıyorduk, sen yardımcı oldun. İyi olmasına cok sevindim ve misafir ettiğinize de çok teşekkür ediyorum. Hiç haber vermedi o yüzden kızgınız hepimiz ona, görürsen söylersin. Merak ediyoruz çünkü. İyi akşamlar, benden selamlar ona ve size, ''diyerek mesaj yolladı.

Necati ERMİŞ