KONYA (AA) - İslam İşbirliği Teşkilatının "2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti" ilan ettiği Konya'da yıl içinde gerçekleştirilecek etkinliklerin tanıtımı yapıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Konya Valisi Muammer Erol, kentin güzel bir yolun başlangıcında olduğunu belirterek etkinlik kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

Bütün faaliyetlerin Konya Turizm Tanıtım ve Eğitim Vakfı (KOTEV) bünyesinde ve sahipliğinde yapılacağını ifade eden Erol, "Bu durum, işlerimizi kolaylaştırma adına ciddi bir imkan sağlamış olacak" dedi.

"Konya'da güzel işler oluyor, güzel işler de illa ki hayırlı iştir. '2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya' da hayırlı bir iştir" diyen Erol, çalışmalara destek verenlere teşekkür etti.

Faaliyetlerin eksiksiz şekilde yapılabilmesi için herkesten destek beklediklerini dile getiren Erol, şöyle devam etti:

"Bu bir yıl içerisinde yapmayı düşündüğümüz çalışmaların arkasında en başta Sayın Başbakanımızın bu konuya olan sahip çıkması, himayesi; Kültür Bakanlığının, ayrıca Tanıtma Fonunun bağlı olduğu Başbakan Yardımcımız Lütfü Elvan'ın ciddi himayesi var. Yine, bugün burada olan İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi (SESRIC) Başkanı Musa Kulaklıkaya kardeşimizin de İslam İş Birliği Teşkilatı adına taahhüdü bulunuyor. Bütün bunları fırsat bilip, fırsatı ganimete dönüştürüp, ganimeti de verimli ve güzel bir şekilde hepimizin övüneceği işlere, eserlere, güzelliklere dönüştürmek adına gayret içerisinde olacağız. Bu altın fırsatı, tüm Konyalılar olarak en iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum."

- "Konya Kudüs'ün bir eşi, Medine'nin kardeşi"

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de Konya'nın uluslararası platformlar ve organizasyonlarda Türkiye'yi temsil eder hale geldiğine işaret ederek şunları kaydetti:

"İslam Dünyası Turizm Başkenti seçilmesi de Konya'ya bu süreçte ciddi katkı yapacaktır. 2015 yılında, İslam Dünyası Turizm Başkenti Kudüs olmuştu, bu sene Konya... Gelecek sene de Medine'ye devredeceğiz. Bu şekilde devam edecek bir organizasyonda çok şerefli bir bayrağı devralmış oluyoruz. Bu bayrağı Kudüs'ten devralıp Medine'ye devretmek, çok güzel bir tevafuktur. Bu da Konya'nın Mekke ve Medine'nin kardeşi, Kudüs'ün bir eşi olduğunun göstergesidir."

SESRIC Başkanı Musa Kulaklıkaya ise yapılacak etkinlikler ve hayata geçirilecek projelerin uluslararası camiaya yansıtılmasının önemine vurgu yaptı.

Daha sonra, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, "2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya" kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlere ilişkin sunum yaptı.