SİVAS (AA) - Ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde adına düzenlenen festivalde anıldı.

Altınyayla Kaymakamı ve Şarkışla Kaymakam Vekili Selami Kaya, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Ramazan Ergel, Şarkışla Belediye Başkan Yardımcısı Seyit Pınar, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Mithat Tolunay, Aşık Veysel'in oğlu Bahri Şatıroğlu ve kızı Menevşe Süzer ile bazı protokol üyeleri, "22. Aşık Veysel Kültür ve Sanat Festivali" kapsamında Aşık Veysel'in Sivrialan'daki mezarını ziyaret etti.  

Kaya ve beraberindekiler, dua okunmasının ardından Aşık Veysel'in kabrine karanfil bıraktı. 

Katılımcılar, daha sonra Aşık Veysel'in müzeye dönüştürülen evini gezdi. 

Kaya, festivalde yaptığı konuşmada, "Bu topraklar, sanatçıların, ozanların, şairlerin, halk aşıklarının doğduğu, duygulu, sevdalı, dertli insanların birlikte yaşadığı topraklardır" dedi.

Aşık Veysel'in bir toprak adamı olduğunu dile getiren Kaya, "Toprak onun sığınağıdır. Derdini sazına döktüğü gibi, yorgunluğunu, kırgınlığını toprağa döker. Aşık Veysel'i ne kadar anlatırsak anlatalım, tam manasıyla anlatmamız mümkün değildir. O, Şarkışla'dan, Sivrialan'dan doğan bir irfan güneşidir" diye konuştu.

Sivrialan köyü muhtarı Mustafa Çam da yaptığı konuşmada son günlerde yaşamını yitiren şehitleri rahmetle andıklarını belirterek, festivale katılanlara teşekkür etti.

Aşık Veysel Şatıroğlu'nun küçük oğlu Bahri Şatıroğlu ise "Bugün gerçekten hem üzülüyorum hem de bir yandan seviniyorum. Biliyorsunuz Suruç'taki olaylar büyük yara, bunun yanında gelen şehitler bizi üzüyor. Veysel'i anma, hatırlama gibi günler ise bizi sevindiriyor, mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

Festival, aşıklar ve verilen konserlerle sona erdi.

Bu yıl 25 Temmuz'da düzenlenmesi planlanan festival, Şanlıurfa'nın Suruç ve Ceylanpınar ilçeleri ile Adıyaman'daki terör olayları nedeniyle ertelenmişti.