ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, Odunpazarı Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Cam Festivali, açılış töreniyle başladı.

Kurşunlu Külliyesi Odunpazarı Kültür Merkezi'nde açılışı yapılan etkinlikte, ulusal ve uluslararası cam sanatçıları bir araya geldi.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, törende yaptığı konuşmada, cam sanatının dünyada gelişen bir uğraş olduğunu bildirdi.

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi'ni 4 yıl önce Odunpazarı'nda açtıklarını hatırlatan Büyükerşen, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin en donanımlı cam atölyeleri Anadolu Üniversitesi'nde bulunuyordu. Ancak, Anadolu Üniversitesi'nin cam bölümün kapatıldığını duydum ve çok üzüldüm. Yılın 300 günü o fırınlar yanıyordu. Çocuklar durmadan çok güzel eserler meydana getiriyorlardı. Gezdiğim ülkelerde gördüm ki güzel sanatlar içerisinde cam ön plana çıkıyor. Anadolu Üniversitesi yaptığı bu yanlıştan dönmeli. Güzel Sanatlar Fakültesi altında bulunan o cam atölyeleri, yeniden öğrenci yetiştirmeye başlamalıdır."

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ise cam festivalinin ilerleyen yıllarda da düzenli bir şekilde gerçekleştirileceğini söyledi.

Eskişehir'deki hareketliliğin cam sanatını geliştirmede önemli yer tutacağını vurgulayan Kurt, "Eskişehir'deki cam sanatı, turistlik açıdan halkın ekonomisine katkı sunmak amacıyla gelişmiş. Bunun sanata dönüşmesi, sanatçıların çalışmalarına bağlı. Biz de bunun böyle olması için destekleyeceğiz. Etkinliğin herkes için hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Festivale konuk sanatçı olarak ise ABD'den Daniel White, Jason Christian ve Çek Cumhuriyeti'nden Jiri Suhajek katıldı.

Ulusal ve uluslararası çok sayıda sanatçının katılacağı festival, 25 Ekim'de sona erecek.