KAYSERİ (AA) - Filistin" teması ile bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Kayseri Altın Çınar Film Festivali" sona erdi.

Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'deki törende konuşan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, film festivallerinin Türk sinemasının gelişmesinde etkisinin çok büyük olduğunu söyledi.

Kayseri'nin kültür, sanat ve turizm kenti olma yolunda hızla ilerlediğini aktaran Düzgün, şöyle devam etti:

"Aslında Kayseri bir kültür kenti. Binlerce yıllık geçmişe sahip. Bu tür festivallerle Kayseri'yi tüm dünyaya tanıtma fırsatı buluyoruz. Bu festivallerin o ilin, o ülkenin tanıtımına çok ciddi bir katkısı var. Festivallerle ilimizin tanıtımıyla beraber Türk sinemasına emek vermiş sanatçılarımızı, onları yaşarken takdir etmek, onları başımızın üstünde tutmak bu festivaller sayesinde olmaktadır. Festivaller sayesinde gençlerimiz kendilerini geliştirme fırsatları bulmaktadırlar. Türkiye bu sayede dünya sinemasında hak ettiği yeri bulmak için bu festivallerin son derece önemli olduğunu düşünüyorum."

- Ödüller

Törende konuşmaların ardından animasyon dalında Yücel Çakmaklı özel ödülü "Rest" adlı eserle Serdar Koçak'a, jüri ödülü "İmtiyaz Muhakemesi" adlı eserle Metin Vatansever'e, en iyi film ödülü ise "Altın Vuruş" adlı eserle Gökalp Vuruş'a verildi.

Ulusal Belgesel film kategorisinde ise en iyi görüntü ödülü "Su Bedevileri" adlı eserle Ömer Güneş'e, en iyi konsept ve senaryo ödülü "Hafsa" ile Emre Karapınar'a, Yücel Çakmaklı Özel Ödülü "Çek Çek" adlı eserle Harun Çavuş'a, jüri ödülü "Baba" adlı eserin sahibi Enes Bolat'a, en iyi film ödülü ise"Hafza" ile Emre Karapınar'a verildi.

Ulusal kısa film kategorisinde Yücel Çakmaklı Özel Ödülü "Yumurta" adlı eserle Serdar Kaplı'ya, jüri ödülü "Ziazan" adlı eseriyle Derya Durmaz'a ve en iyi film ödülü "Edifice" adlı eserle Irmak Karasu'ya verildi. 

Gecede, ayrıca Suna Selen ve Suzan Avcı'ya "Sinemanın Çınarı" ödülleri verildi.

Karadenizli müzik grubu Grup Patika'nın verdiği konserle festival sona erdi.