Karaman Gençlik Kulübü Derneği ve İtalya’daki Galileo Società Cooperativa Derneği ortaklığı sonucu hazırlanan “Avrupa Bilincine Uyanış (AEA-Awakening European Awareness)” isimli ERASMUS Gençlik Değişimi projesi, İtalya’nın Sorbo San Basile, Catanzaro ilinde gerçekleştirilmek üzere İtalya Ulusal Ajansı (Agenzia nazionale per i giovani) kabul edilmiştir. Projenin yeme, içme, konaklama ve yol masrafları ilgili ulusal ajans tarafından karşılanmaktadır. Projede Türkiye, İtalya, Litvanya, İngiltere, İspanya, Yunanistan ülkelerinden toplamda 36 genç, Türkiye’yi temsilen Karaman Gençlik Kulübü Derneği’nden 6 genç bu projede yer almaktadır. 

Projede Avrupa Birliği, AB-Türkiye ilişkileri, günümüz sorunları ve gençler olarak çözüm önerileri, İngiltere’nin AB’den çıkış başvuru durumu gibi günümüz konularını içermekle birlikte kültür tanıtım programları da yer almaktadır.

21-27 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve bugün 3. Günü ile devam eden projenin ikinci gününde Türkiye ve Karaman Kültür Tanıtım Gecesi düzenlenmiştir. Ülkemize ve Karaman’a özgü yiyecekler, içecekler, kıyafetler, müzik ve danslar tanıtılmıştır.6 farklı ülkeden 36 gencin yer aldığı projede Türkiye ve Karaman Kültür Tanıtım Gecesine yoğun ilgi olmuştur. 

Karaman Gençlik Kulübü Derneği yönetim kurulu başkanı Ayşe Yağmur Süzer, “Erasmus projeleri ülkemizin ve ilimizin uluslararası ortamda tanıtılmasında büyük rol oynadığı ve gençlerimizin kültürel gelişimlerine büyük katkı sağladığı için çok önemlidir. Kuruluşumuzdan bu yana 300’den fazla gencin bu projelerde ücretsiz olarak yer almasını sağlayıp kendi gelişimlerini destekledik. Ayrıca bu projelerde yer alan diğer ülke gençlerine Karaman’ın kültürel değerlerini tanıtarak ilimiz görünürlüğünün artmasında da önemli bir yerdeyiz. Karaman’ın uluslararası faaliyetlerine devam eden ilk ve tek sivil toplum kuruluşu olmaktan gurur duyuyoruz. Yeni uluslararası projelerimizi yapmaya ve Karaman’ın uluslararası ortamlarda tanıtılması faaliyetlerine devam edeceğiz. Bu faaliyetlerin gerçekleşmesinde katkı sağlayan bütün ekip arkadaşlarıma ve gönüllü gençlerimize teşekkürü bir borç bilirim.” dedi.