İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da 1-8 Mayıs tarihleri arasında eş zamanlı olarak düzenlenen 9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali, 7-9 Kasım tarihleri arasında Mersin’de izleyicilerle bulaşacak. ’Her Yer Festival Her Yer Direniş’ temasıyla düzenlenen festivalde, Mersin’de 13 film izleyiciye sunulacak.

Festival Yürütme Kurulu, Mersin Tabip Odası’nda basın toplantısı düzenleyerek festivalle ilgili açıklama yaptı. Festival Yürütme Kurulu adına açıklama yapan Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, 9. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin 7-9 Kasım tarihleri arasında Mersin’de izleyicilerle bulaşacağını söyledi. İstanbul, Ankara, İzmir ve Diyarbakır’da 1-8 Mayıs 2014 tarihleri arasında eş zamanlı olarak festivalin gerçekleştiğini vurgulayan Uğurhan, "Her Yer Festival Her Yer Direniş’ teması ile 17 farklı ülkeden 77 film gösterildi. Festival Mersin’de de Kasım ayında seyirciyle buluşacak. Türkiye’den ve dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi film üretimini özendirmeyi amaçlayan festival, birçok sendika, sivil toplum kuruluşu ve basın organları destek veriyor" diye konuştu.

Festival süresince 25 uluslararası, 52 Türkiye’den olmak üzere 77 uzun ve kısa kurmaca, belgesel filmin seyirciyle buluştuğu kaydeden Uğurhan, "Mersin’de de 2 gün boyunca 13 film izleyici ile buluşacak. 7 Kasım 2014 Cuma günü saat 19.00’da Yenişehir Belediyesi Konferans Salonu’nda barış dileğinde bulunan çocuklarımızın filmi ’Dileğim Barış Olsun’ ile olacak. Açılışta ayrıca Serdar Keskin ve Mücahit Göker’in de bir müzik dinletisi yer alacak. Direnişler her yıl olduğu gibi bu yılda festivalin omurgasını oluşturuyor. Festivalde Gezi ve Haziran direnişini konu alan 15 filmin arasında yer alan Ben Bir Slogan Buldum ve Direnen Sevgi’yi Mersin’de izleme olanağı bulaşacağız" ifadelerini kullandı.

Uğurhan, tüm Mersin halkını tamamı ücretsiz olarak gösterilecek olan filmleri izlemeye davet etti.