Adana Devlet Tiyatrosu (ADT), 2017-2018 sezonunun ilk oyunu olan “Fareler ve İnsanlar” için provalara başladı.

Sezonun ilk oyunu, Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Yazar John Steinbeck tarafından yazılan ve Zeynep Avcı tarafından Türkçeye çevirilen Dünya Edebiyatı’nın en önemli eserlerinden "Fareler ve İnsanlar" olacak.

Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Jason Hale tarafından yönetilen oyununun dekor tasarımını Selim Cinisli, kostüm tasarımını İnci Kangal Özgür, ışık tasarımını Yakup Çartık, müziklerini Onur Yüce, yönetmen yardımcılığını ise Mazlum Taşkıran gerçekleştiriyor.

1984-1985 tiyatro sezonunda Adana seyircisiyle buluştuktan tam 33 yıl sonra yeniden sahnelecek “Fareler ve İnsanlar” oyununda, N. Fırat Demirağ, H. Barış Özkan, N. Efe Ünsal, İ. Gözde İlhan, Mazlum Taşkıran, M. Akif Özdemir, Recep Kekil, Ozan Sargın, M. Burak Erol, Özgür Küçüköner, Gürcan Algan, Vahit Yöney ve Özgür Çerçi rol alıyor.

İki gezgin çiftlik işçisi olan George Milton ve Lennie Small’un büyük bunalım sırasında ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yaşadıkları trajik olayların anlatıldığı oyunun planlanan prömiyer tarihi ise 10 Ekim 2017.