Polisiye Yazarı olan hemşerimiz Ahmet Küçükkerniç’in kaleminden piyasaya çıkan roman, Osmanlı Sultanı 2. Abdülhamid Han’a 21 Temmuz 1905 tarihinde Ermeniler tarafından düzenlenen Yıldız Suikastı’nı içerirken, romanın alt başlığı olarak da bu olay kullanılmış. 
Yazarın, ülkemizin önemli yayınevlerinden biri olan Profil Kitap etiketiyle piyasaya çıkan romanının adı; “KISKAÇ – Yıldız Suikastı”
İnceleme fırsatı bulduğumuz romanın konusuna gelince; Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemlerinde ülke batılı devletlerin iştahını oldukça kabartmış durumdaydı. Birçok savaş denemelerine rağmen Sultan 2. Abdülhamid Han’ın kurnaz devlet adamlığı sayesinde bu emellerine ulaşamadılar. Onu tahttan indirmek yerine bir suikastla ortadan kaldırma fikri daha çekiciydi. Bu sayede ülkede de bir kaos ortamı yaratılacak ve İstanbul idaresi toparlanamadan Osmanlı’nın parçalanmasının önü açılmış olacaktı. Bu şekilde birçok kez sultanı öldürmek maksadıyla suikast girişimde bulundular. 
Buna rağmen Sultan 2. Abdülhamid Han idare ettiği Yıldız İstihbarat Teşkilatı’nın başarılı çalışmaları sayesinde bu tertiplerin tamamından daha plan aşamasındayken haberdar edildi ve bu planlar her defasında bozuldu.
Fakat Ermeni örgütü Taşnaksutyun’un Avrupa destekli ve oldukça gizlilik içerisinde yürüttüğü suikast planı 21 Temmuz 1905 tarihli, sultanın cuma selamlığı sırasında gerçekleşti.
İşte Ahmet Küçükkerniç “KISKAÇ – Yıldız Suikastı” bu olayın detaylarını bir Osmanlı Polisiyesi tarzında ele alıyor. 
Röportaj yapma fırsatı bulduğumuz Ahmet Küçükkerniç, bu çalışmayı ortaya çıkarabilmek adına, orijinali Osmanlıca olan birçok resmi kaynağı taradığını, ülkemizin önemli tarihçileri ile birebir görüşerek detaylar hakkında bilgi sahibi olduğunu ve daha önceki romanlarında olduğu gibi bu romanında da polisiye olayların oluş biçimi hakkında tecrübelerini yansıttığını belirtti.
Yazarın incelediği belgelerin en başında o dönem zaptiye nezareti tarafından hazırlanan ve savcılığın sultana sunduğu suikast fezlekesi de bulunmakta. Bunun yanında o dönem oldukça gizli addedilen bazı yazışmaların, mektupların ve şifreli notların da incelenerek, bu tarihi gerçeklerle bezeli romanın oluşmasında rol oynadıkları aşikâr.
Okuyucular için bir detay vermek gerekirse yazarın son romanı olan “KISKAÇ – Yıldız Suikastı” şehrimizin en önemli kitabevi olan Danış Kitabevi’nin raflarında hemşerilerimize özel indirimle yer almakta.
Ülke çapında bir okur kitlesine sahip olan hemşerimiz Ahmet Küçükkerniç’i yürekten kutluyor, Karaman Gündem ailesi olarak başarılarının devamını diliyoruz.
Necati ERMİŞ