AKSARAY (AA) - Aksaray'da yöresel yemek kültürünü ortaya çıkarmak amacıyla düzenlenen "1. Aksaray Yöresel Yemek Yarışması" yapıldı. Yarışmaya 42 yarışmacı, 62 farklı yemek ve tatlı çeşidi ile katıldı.

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce Aksaray Kültür Evi Bahçesi'nde gerçekleştirilen yarışmada, yöresel yemekleri ön plana çıkarmak adına böyle bir etkinliğin yapıldığını söyledi.

Yarışmanın yoğun ilgi gördüğünü anlatan Ataklı, "Katılımcılarımıza, jürimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Jürimiz titiz bir değerlendirme yaptı. İnşallah bu tür yarışmaları yapmaya devam edeceğiz. Yerel ve kültürel özelliklerimize sahip çıkmak, bunlara önem vermek ve gündemde tutmak istiyoruz. Bu değerlerimizi turizmde değerlendirmek istiyoruz" diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan ise ilkini gerçekleştirdikleri yarışmaya 42 yarışmacının 62 farklı yemek ve tatlı çeşidi ile katıldığını belirtti.

Aksaray’ın kültürel özelliklerini ve turizm değerlerini ortaya çıkarmak için çalıştıklarını kaydeden Doğan, "Yöresel yemek kültürünü ortaya çıkarma adına önemli bir etkinlik gerçekleştirdik" dedi.

Yarışmada, yemek kategorisinde "Herse" adlı yemeği ile Nevin Aydın, tatlı kategorisinde ise Ayfer Geçgel "Gültatlısı" ile birinci oldu.