NEVŞEHİR (AA) - Almanya’da kız meslek lisesinin ev işleri ve aşçılık bölümünde eğitim gören öğrenciler, Kapadokya’nın mutfak kültürünü yakından tanıyarak Türk yemekleri yaptı.

Göreme Belediyesinin kültürler buluşması projesi kapsamında Kapadokya’ya gelen Alman öğrenciler, bir hafta boyunca farklı mekanlarda Türk ve Kapadokya mutfağında yer alan yemekleri inceleme ve yapma fırsatı buldu.

Kapadokya Aşçılar Derneğinin Osbar Mutfağı'na konuk olan öğrenciler, gözleme ile Nevşehir’e özgü pekmezden yapılan bir tatlı olan dolaz pişirdi. 

Program kapsamında Kapadokya Meslek Yüksekokulu aşçılık bölümünde de mutfağa giren öğrenciler, burada da çiğ köfte, mantı ve acılı ezme yaptı. Mantıları tek tek büken öğrencileri en çok çiğ köfte yoğurmak zorladı.  Çiğ köftede  kullanılan acı biber karşısında zaman zaman gözleri yaşaran Alman öğrenciler, çiğ köftenin lezzetini ise beğendiklerini söyledi. 

Almanya’da yaşayan ve öğrencilerin grup öğretmeni Göremeli Vahide Akbay, öğrencilerin Türk mutfağını çok beğendiklerini ve hiç tanımadıkları lezzetleri burada tattıklarını belirtti. 

Akbay, "Kapadokya Yemek Festivali kapsamında daha önce birkaç Alman öğretmenimiz Kapadokya’ya geldi. Burada festivali çok beğenerek bunu öğrencilerine göstermek istediklerini belirttiler. Biz de Almanya’da bunu değerlendirerek karar verdik. Benim de hem Türk hem de Göremeli olmam nedeniyle öğrencilere eşlik etmem daha etkili oldu. Öğrenciler kültürleri tanıyarak dünya mutfağını da görmüş oldular" diye konuştu.