Anadolu Gençlik Derneği Karaman Şube Başkanı Şehabettin Gezen, 18 Mart Çanakkale zaferinin yıldönümünde yaptığı basın açıklamasında Çanakkale Savaşı’nın öncesi ve sonrasıyla kadim bir inancın müdafaasının tezahürü olduğunu ve bu tezahürün bugün de AGD çalışmalarına aynı aşkla, aynı imanla ve aynı şevkle devam ettiğini belirtti.
Yaşına bakılmaksızın eli silah tutan ve 45 kiloyu geçmiş her gencin İslam’ın başşehri İstanbul’u korumak için cepheye alındığını anlatan Gezen, ‘’İstanbul düşerse Mekke düşecekti, Medine düşecekti, Kudüs düşecekti. Bunun farkında olan ümmetin kutlu anaları on dördünde, on beşinde olan kuzucuklarını cepheye gönderdiler. Dünyanın en güçlü donanmaları da Boğaz’dan geçmesin diye iki yüz elli bin delikanlı kendi canından geçti. Bu iki yüz elli bin şehidimizin yetmiş bin kadarı lisenin ilk yıllarındaki öğrencilerin emsaliydi. Zaferin üzerinden yüz bir yıl geçti ama onlar hala on dördündeler, on beşindeler. Çanakkale şehitlerimizi anmanın esaslı duruşu Kelam-ı Kadim’in özünü anlamaktır. Şahadet sadece taşın toprağın çiğnetilmemesi değil bilakis bir ruhun, bir anlayışın, bir inancın müdafaasıdır.’’ dedi.
AGD’nin ‘’İki yüz elli bin şehide iki yüz elli bin hatim’’ programlarıyla Çanakkale ruhunun özünün Kur’an-ı Kerim olduğunu deklare ettiklerini belirten Gezen, ‘’ Çanakkale şehitlerinin ruhları okuyana bir faydası olmayan hatimlerle değil, okuyanın özüne uygun yaşamaya çalıştığı hatimlerle şad edilir. Bu hatimler esaslarını yerine getirmek için indirilmektedir. Biz gençlerimizi Kur’an’ın öğretileriyle buluşturduğumuz da şehit ataları kurşunların üzerine yürüten ruhla da buluşturmuş olduğumuza inanıyoruz’’  açıklamasında bulundu.
Hazreti Muhammed (s.a.v.) önderliğinde fethedilen Mekke’nin, Hazreti Ömer hilafetinde fethedilen Kudüs’ün, İyaz Bin Ganem kumandasında fethedilen Diyarbakır’ın, Fatih Sultan Mehmet komutasında fethedilen İstanbul’un kardeşliğinin teminatıdır. Çanakkale İslam’ın müdafaasıdır. Çanakkale her şeyden önce bunu bilmektir, bunu anlamaktır, buna inanmaktır ve bunun için çalışmaktır.  Biz de Karamanlı şehit torunları olarak ecdadımızın emanetine bir nebze olsun katkı sağlayabilmek için her yıl olduğu gibi yine bir hatim kampanyası başlattık” dedi.  Hatim duasının 9 Nisanda öğrencilerle yapacağımız Çanakkale gezisinde yapılacağını hatırlatan Gezen “Tüm şehit torunlarını kampanyamıza dahil olmaya davet ediyoruz. Ayrıca 25 Mart Cuma akşamı saat 20.00 da Karaman Piri Reis Kültür Merkezinde yapılacak olan içeriğinde Tiyatro, ezgi ve sinevizyon gösteriminin de olacağı “Ümmetin Zaferi Çanakkale” programımıza tüm halkımız davetlidir” şeklinde konuştu.