Yapılacak olan Siyeri Nebi yarışmalarında dereceye giren öğrencilere 41 Ortaokul ve 41 Lise düzeyinde olmak üzere tam 82 bir birinden değerli ödül takdim edilecek.
Ortaokul ve Lise çağındaki öğrencilerin kendi değerlerini öğrenmesini amaçlayan yarışma “Hz. Muhammed (sav)’in hayatını anlatan iki ayrı kitaptan sorulacak sorulardan oluşacak.
Dernek Başkanı Şabettin Gezen, başvurulan artarak devam eden yarışma ile ilgili  amaçlarının ilimiz bünyesindeki tüm öğrencilere ulaşmak olduğunu ve bu nedenle sadece ilk üçe giren öğrenciler yerine her iki kategoride de dereceye giren ilk 41 öğrenciye 20 bin TL değerinde bir ödül vermeyi amaçladıklarım ifade etti.
Gezen, liseler kategorisindeki yarışmanın aynı zamanda Türkiye geneli bir yarışma olduğunu; Ortaokullar kategorisindeki yarışmanın ise Dernekleri ile birlikte İI Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde gerçekleştirileceğini ifade etti.
Gezen, yarışmaya başvuruların agd.karaman.org sitesi üzerinden online yapılacağım ve yarışma kitaplarını Danış Kitabevi ve Diş Hastanesi karşısındaki AGD hizmet binasından ücret karşılığı temin edilebileceğini ifade etti.
19 Aralık 2015 tarihinde tüm Türkiye ve Karaman genelinde yapılacak olan yarışmanın sonuçların 31 Aralık 2015 akşamı merkez Kazım Karabekir Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek olan “Mekke’nin Fethi” programında açıklanacağını belirten Gezen, ödüllerin aynı gece sahiplerini bulacağını bildirdi.
Bir restoranda düzenlenen programa Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, daire müdürleri, okul müdürleri ile davetliler katıldı.