ANKARA (AA) - Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'ya yapılacak dünyanın en büyük tema parkı Ankapark'a yönelik eleştirilerle ilgili, “Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. Kendileri yapamıyorlar,  beceremiyorlar, 'Nasıl tenkit ederiz' havasındalar" dedi.

Gökçek, yapımı devam eden dünyanın en büyük temaparkı Ankapark'ın tanıtım merkezinin açılışını yaptı.

Akköprü Metro çıkışı yanında oluşturulan merkezin açılışında konuşan Gökçek, parkın yapımıyla ilgili eleştirilere şöyle yanıt verdi:

“Kedi uzanamadığı ciğere mundar dermiş. Kendileri yapamıyorlar, beceremiyorlar, 'Nasıl tenkit ederiz' havasındalar. Yok 'şu kadar paraymış'. Dünyada bedava mı yapılıyor bu işler? Elbette parayla olacak. Ankara’ya yılda toplamda 1 milyon yabancı geliyor ama bunların çoğu iş adamı. Biz istiyoruz ki Ankara turizm açısından kalkınsın. Adamların ufku son derece düşük olduğu için kalkıp böyle bir şeyi düşünemiyorlar, hazmedemiyorlar. Neyse görünce hazmedecekler. En çok çocuklarını onlar getirecek, her zaman olduğu gibi. Ankara Bulvarı’na da durdurma kararı alanlar, bulvar yapılınca isim teklifinde bulundular. Şimdi de en çok geçen onlar. Çocuklarının baskısına dayanamayacak, hepsi buraya gelecek."

Gökçek, Ankapark’taki oyuncakların bir kısmının yerleştirildiği tanıtım merkezini vatandaşlarla gezerek, basın mensuplarıyla 7D sinemadaki oyun simülatörünü denedi ve çocuklarla "koster" adlı dönme dolaba bindi.

Ankara’nın turizm açısından yeterli seviyede olmadığını belirten Gökçek, şunları söyledi:

"Ankapark yapıldığında Ankara’ya gelen yerli yabancı ziyaretçi sayısı inşallah minimum 10 milyon olacak. Hatırlar mısınız? Seçimlerde benim rakibim CHP adayı arkadaş, ‘seçimleri kazanırsak oyuncakları sağa sola dağıtacağız' demişti. Biz de diyoruz ki tam tersine burayı dünyanın en büyüğü yapıp Ankara’nın sesini tüm dünyaya duyuracağız. Bazılarının akılları almıyor. ‘Bu kadar yatırımı niye yapıyorsunuz’ diyorlar. Ankara bunu hak etmiyor mu? Biz dünyanın en büyüğünü yapmaya talibiz. Öbürlerini herkes yapıyor. Çatlasalar da patlasalar da burayı bitirip Ankara’ya hediye edeceğiz. Şu an buradan ilan ediyorum. Yarından itibaren Ankapark’taki dev roller coaster ve dönme dolaba isteyen vatandaşlar binebilecekler. Hiç olmazsa oranın havasını şimdiden teneffüs edebilecekler."

-Tanıtım merkezi

Akköprü Metro çıkışı yanında yer alan 1600 metrekarelik tanıtım merkezinde aile "roller coaster"ı, otorobotlar, dinozorlar, çeşit çeşit atari ve oyuncaklar bulunuyor.

Ayrıca ziyaret eden öğrencilere patlamış mısır, pamuk şeker, macun ve balonlar dağıtılıyor.

Tanıtım merkezi 3 ay boyunca ücretsiz olarak başkentlilerin hizmetinde olacak.