ANKARA (İHA) – Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet’in 91. yıldönümü nedeniyle düzenlenen Ankara’daki Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını konu alan “Cumhuriyet Fazilettir” sergisi, vatandaşlardan büyük ilgi görüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’nın desteğiyle Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde açılan sergide, Dericizade Faruk Küçük’ün arşivinden derlenen ve 1933 ile 1986 yılları arasında Başkent’in değişik mekanlarında gerçekleştirilen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını konu alan 150 adet fotoğraf yer alıyor. Sergi Salonu’nda ayrıca LCD ekranlarında Cumhuriyet Bayramları kutlamalarını gösteren 15 dakikalık belgesel film de ziyaretçileri bekleyen güzel bir sürpriz oluyor. Sergide fotoğrafları bulunan Dericizade Faruk Küçük, ziyaretçilere fotoğraflar hakkında bilgi veriyor.

Sergiyi gezen Büyükşehir Belediyesi Ankara Kent Konseyi Başkanı Seyfi Saltoğlu, “Bu sergi ile vatandaşlar bir yandan anılarını tazelerken, bir yandan da gelişmeleri değerlendiriyorlar. Gençler ve çocuklar ise Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına belgeleriyle şahit oluyorlar” dedi.

Başkentlilerin ilgi gösterdiği sergi, 8 Kasım Cumartesi gününe kadar Kızılay Metro Sanat Galerisi’nde vatandaşların ziyaretine açık kalacak.