ANKARA (AA) - Ankara Kültür ve Turizm İl Müdürü Doğan Acar, "Ankara'da 55 müze var. Bir yeni müzemiz daha açılıyor. 12 Ekim'de Ankara'da Satranç Müzesi açılacak. Dünyada 7. Satranç Müzesi olacak. Bu, önemli bir faaliyet olacak" dedi.

Acar, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Polatlı Belediyesi iş birliğinde organize edilen "Avrupa Miras Günleri" kapsamında Gordion Müzesi'nde düzenlenen "Efsaneleriyle Friglerin Mirası Gordion" adlı etkinlikte yaptığı konuşmada, Gordion'un Polatlı'nın tanıtımında çok önemli yerinin olduğunu söyledi.

Gordion'un "Avrupa Yılın Müzesi" seçilmesi için tekrar çalışmalar başlatılacağını belirten Acar, "Polatlı, Midas'ın efsanevi krallığının başşehri Gordionu ile höyükleriyle tümülüsleriyle müzesiyle ve Sakarya Nehri'nin suladığı bereketli topraklarıyla bir kültür, turizm ve tarım şehridir" dedi.

Ankara'nın bir müzeler kenti olduğunu vurgulayan Acar, "Ankara'da 55 müze var. Bir yeni müzemiz daha açılıyor. 12 Ekim'de Ankara'da Satranç Müzesi açılacak. Dünyada 7. Satranç Müzesi olacak. Bu, önemli bir faaliyet olacak. O müzeyi de gezmenizi tavsiye ederim" diye konuştu.

Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya ise Gordion'un Avrupa Miras Günleri için doğru bir yer olduğunu belirterek, "Gordion gibi tarihi bir mirasımızı yeniden keşfetmek ve insanlığa anlatmak gibi görevimiz var. Her imkanı değerlendirerek tarihi kültürel değerlerimizi anlatıyor, şehrimizin tanıtımına katkı sunuyoruz" dedi.

Yıldızkaya, şunları söyledi:

"Avrupa Mirası Günleri, Türkiye'de 50 yerde yapılıyor ve bunlardan birinin de Polatlı'da Gordion Antik Kenti'nde olması çok önemlidir. Gordion Antik Kenti ve Gordion Müzesi, Polatlı için çok büyük bir tarihi kıymettir, en büyük tarihi mirastır. Yapacağımız etkinliklerin bu mirasımızın tanıtımına çok büyük fayda sağlayacağına inanıyorum."

Programda, Polatlı Belediyesinin yaptığı Gordion Antik Kenti bağlantı yolunun açılışı da gerçekleştirildi.

Etkinlikler, 19 Eylül'de çakıl mozaik yapma ve 20 Eylül'de tümülüslere bisiklet turu ile devam edecek.

Programa, Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Enver Sağır, Polatlı Belediye meclisi üyeleri ile Ankara ve Polatlı'dan davetliler katıldı.