Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin (ADOB) Aşık Veysel’in "Dostlar Beni Hatırlasın" türküsünden yola çıkarak hazırlanan eseri “Dostlar Beni Hatırlasın”, 17 Kasım Pazartesi dünya prömiyeri yapacak. ADOB, prömiyerde Aşık Veysel’in kızı Menekşe Süzer’i de konuk edecek.

Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin "Dostlar Beni Hatırlasın" oyununun dünya prömiyeri, 17 Kasım Pazartesi günü saat 20.00’de Opera Sahnesi’nde ilk kez sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Aşık Veysel’in yaşamı ve felsefesinden etkilenen Koreograf İhsan Kadir Bengier’in ozanın şarkılarını ve felsefesini sahneye taşıma isteği ile bir araya getirdiği, içinde iyi ve kötünün insan üzerindeki etkilerini anlatan “Dostlar Beni Hatırlasın” adlı oyun, 45 yaş üstü Birim Dans Tiyatrosu sanatçılarının da rol aldığı modern dans, klasik bale gibi dansların bir arada olduğu minimalist bir dekor tasarımı ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.

“Dostlar Beni Hatırlasın”, en çorak arazilerinde bile doğanın mucizelerine şahit olunan Anadolu’nun dünyanın en önemli kültürlerinin oluşum süreçlerine ev sahipliği yapmış, her köşesi destanlar, türküler, efsanelerle bezeli eşsiz arazide tarihe adını bırakan sazıyla ve halk ozanı kimliğiyle yaşadığı her zorluktan hayata dair bir felsefe oluşturmayı başarmış Aşık Veysel’in ölümünün 41. yıl anısına sahnelenecek. Şaman kıyafet ve motifleri ile mistik bir anlatım sunan eserde ADOB sanatçıları, merhum ozan Aşık Veysel’in unutulmaz parçalarını dans eşliğinde seslendirecek.

ADOB, AŞIK VEYSEL’IN KIZI VE TORUNLARINI AĞIRLIYOR

Aşık Veysel’in kızı Menekşe Süzer’in ve Veysel’in torunlarının onur konuğu olarak katılacağı gecede ayrıca Devlet Opera ve Balesi Fuayesi’nde fotoğraf sergisine de yer verilecek. Koreografi ve rejisini Bengier’in yaptığı, beste ve müziklerini A. Murat Gedikli’nin düzenlediği, solistliğini Şule Başkaynak Bengier, Emre Uluocak, Cem Buğdaycı’nın gerçekleştirdiği eserin dansçıları ise Almula Ersoy, Ayşegül Aydemir, Deniz Alp, Sevim Başol, Müge Gündüz, R. İnci Doğru, Güleycan Bilaloğlu, Defne Mutlucan, G. Semra Öcal, Şule Sezener, Özlem Kuru Kofalı, Petek Çetintemel, Nazlıcan Fırat, Y. Bahri Gürcan, Emre Güler, Serhat Elifer, Emrah Keskin, Atilla Çoban, Taner Oğuzhan, Cansın Alpan, M. Mert Kocaay, Berdan Fettahlı, Göktürk Arıkan, Aralcan Kocabey, Çağdaş Yurdakul, Mustafa Burçak, Adnan Güllü, Günal Güllü, Volkan Altunel, Murat Romaner, B. Buğrahan Alnıaçık.