KONYA (AA) - Ereğli'de, lenf kanseri olduğu için hamile kalması riskli görülen Fatma Zehra Öğüt, anne olma hayaliyle kanseri yendikten sonra bebeğini kucağına aldı.

Fatma Zehra Öğüt (21), eşi Ertuğrul Öğüt (25) ile dört yıl önce nişanlandıktan kısa süre sonra lenf kanseri olduğunu öğrendi. Tedavisi sürerken iki yıl önce nişanlısıyla evlenen Öğüt, çocuk sahibi olmak istedi. Ancak kadının "anne" olma isteği, doktorlar tarafından riskli görüldü.

Anne olma hayali ve eşinin desteğiyle hastalığını yenen Öğüt, iki ay önce adını "Abdullah Emin" verdikleri oğlunu sağlıklı şekilde kucağına aldı.

- "Bebeğim tedavi sürecinde 'ilaç' gibi geldi"

Yaşadıklarını gazetecilerle paylaşan Öğüt, konuşmasına hastalığından bu yana kendisini hiç yalnız bırakmayan eşine teşekkür ederek başladı.

Bugüne kadar eşinin desteğiyle ayakta durduğunu aktaran Öğüt, evlendikten sonra çocuk sahibi olma inancını hiç kaybetmediğini söyledi.

Dünyaya gelecek çocuğuyla hayata daha sıkı sarılacağını düşündüğünü ve bu doğrultuda hareket ettiğini belirten Öğüt, duygularını şu ifadelerle anlattı:

"Tek hayalim, bir bebeğimin olmasıydı. Tedavi boyunca moral ve motivasyonumu hep yüksek tutunca kanseri yendim. Bu mutluluğum, bir süre sonra hamile kaldığımı öğrendiğimde ikiye katlandı. Dünyaya gelen bebeğimiz, bizim umudumuz oldu. Bebeğim tedavi sürecinde 'ilaç' gibi geldi. Şimdi tek isteğim, ailemle mutlu ve sağlıklı şekilde yaşamımı sürdürmek." 

Ereğli Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Süleyman Yeniocak da kanser tedavisi gören Öğüt'ün hırslı ve azimli biri olduğunu söyledi.

Anne Öğüt'ün kemoterapi sürecini bitirdikten sonra hastalığı ile ilgilenen uzman doktorlardan hamile kalmak için izin aldığını anlatan Yeniocak, " Doğum sonrasında anne ve bebekte herhangi bir rahatsızlık söz konusu değil" dedi.