Genç yaşta, baba mesleği elektrikçiliği yaparken yüksek gerilim hattına kapılarak iki kolunu ve bir bacağını kaybeden Sabahattin Genli’nin dirseğinin altından kesik kollarıyla gerçekleştirdiği maket evlerden oluşan sergisi, Erdem Bayazıt Kültür Merkezi (EBKM) fuayesinde düzenlenen törenle ziyarete açıldı. Ufak objelerin insanları hayatta tutabileceğinin altını çizen Sebahattin Genli, "Seçtiğiniz iş sizin için büyük bir sanattır. 30 yıldan bu yana mesleğimi severek yapıyorum ve bizlere bu tip sergileri açmamıza imkan tanıyan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’ye teşekkür ediyorum" dedi.

Kolları olmadığı için makas tutamayan ve kurdelenin arkasında sadece poz vermekle yetinen Genli’nin maket evlerinden oluşan sergisinin açılış kurdelesini, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy ile öğretmen ve öğrenciler birlikte kesti.

ENGEL SADECE BEYİNDE

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, açılış sonrası yaptığı konuşmada, EBKM’de her gün birbirinden farklı etkinliklerle yüzlerce öğrenciyi ağırladıklarını belirterek, amaçlarının Kepez’de her yaştan insanı kültür ve sanatla buluşturmak olduğunu söyledi. Bazı zamanlarda sözün kıymetini yitirdiğini bildiren Tütüncü, sözlerine söyle devam etti:”Bu serginin açılışında sözden daha güçlü şeyler var. Objeleri izlerken hepimiz ne kadar büyük özverilerle, ne kadar büyük başarıları elde edebileceğimizi bir kez daha gördük. Engellerin sadece beyinlerde olduğuna ilişkin örnek bir sergi. Zihinlerimizde çok anlamlı olan bu serginin açılışını yapmanın mutluluğunu yaşıyorum."