Antalya Tanıtım Vakfı ve Slow Food Antalya işbirliğiyle Antalya’nın saklı kalmış, sofraların vazgeçilmezi ve kültürel miras olan tarhana çorbası, Antalya’nın farklı köşelerinden, farklı hazırlanış biçimiyle broşür haline getirildi.

2014 yılı Eylül ayında çekimleri tamamlanan “Antalya’nın Tarhanaları” isimli belgesel çalışması ile Slow Food Antalya, Antalya’ya özgü tarhana çeşitleri ile 23-27 Ekim tarihlerinde İtalya’nın Torino kentinde düzenlenen “Salone Del Gusto 2014” etkinliğinde uluslar arası üne kavuşmasını sağladı.

Antalya Tanıtım Vakfı’nın Slow Food Antalya’nın deneyim ve araştırmaları öncülüğünde tarhanayı kolay ve hızlı bir biçimde tanıtabilmek için elde edilen çalışmalar ışığında broşür haline getirmeye karar verdiği ifade edildi.

Antalya’nın zengin mutfak kültürü ile dikkat çektiğini belirten Antalya Tanıtım Vakfı Başkanı Nizamettin Şen daha öncesinde “Toroslar’dan Akdeniz’e Antalya Lezzetleri” isminde bir yemek kitabı hazırladıklarını belirterek, bu çalışmanın genişleyerek devam edeceğini belirtti. Tarhananın, Antalya mutfağında önemli bir yeri olduğunu kaydeden Şen, özellikle son yıllardaki fast food tüketimine karşın bu tip damak tatlarının insanlara hatırlatılması ve anlatılmasının Slow Food gibi bir toplulukla mümkün olabileceğini söyledi.

Slow Food Antalya lideri Ezgi Bağlan ise Antalya’nın kendisini Türkiye çapında gastronomi anlamında temsil etmeye yetecek gücü olduğunu belirterek, Torino’daki Ekim ayının son haftasındaki fuarda olumlu tepkiler aldığının altını çizdi.

Broşürde Antalya’nın farklı bölgelerinden beş farklı tarhana çeşidi bulunurken, tarhanaların kısaca tarihçesine de değiniliyor.