Hollanda Çataklılar Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Arabaşı gecesinde, Hollanda’nın değişik şehirlerinden ve çevre ülkelerden gelen yaklaşık 300 gurbetçi Çataklı bir araya geldi.
 
Schiedam kentindeki İslam Merkezi salonunda gerçekleşen ve AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün’ün onur konuğu olduğu programda, Hollanda Sosyal Demokrat İşçi Partisi (PvdA) milletvekilleri Tunahan Kuzu ve Selçuk Öztürk, köy derneklerinin temsilcileri, politikacılar, işadamları, BizBize Karaman ve Hokav yöneticileri, Hollanda’da yaşayan Çataklı vatandaşlar katıldı.
 
Programda hemşerilerine hitaben bir konuşma yapan AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, Türkiye’deki gelişmelerle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Akgün, “Konya-Karaman-Mersin-Adana hızlı tren projesi, Karaman’a havaalanı etüt çalışması, Karaman-Bucakkışla-Ermenek karayolu ve Karaman – Alanya karayolu projeleri ilimiz açısından son derece önemli. Bu projeler tamamlandıktan sonra bölge illerle olan bağlantılar çok daha rahat hale gelecek. Bugün siz değerli hemşerilerimle buluşmamıza vesile olan Hollanda Çataklılar Derneği yönetimine çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle 19 Mart tarihinde Hollanda’da yapılacak olan yerel seçimlerde oyunuzu kullanmanızı siz değerli hemşerilerimize tavsiye diyorum.” dedi
 
 Hollanda Çataklılar Derneği Başkanı Mustafa Koçak,  “Derneğimiz köyümüzle ilgili sorunların çözülmesi içinde bir köprü görevi sağlamaktadır. Derneğimiz, hiçbir ayrım yapmadan, hiçbir siyasi görüş gözetmeden tüm köylülerimizin acili, hüzünlü ve neşeli günlerinde yanında olmaya gayret edecektir.” şeklinde konuştu.
 
Arabaşını afiyetle içen Çataklılar daha sonra birbirleriyle hasret giderdiler ve en kısa zamanda tekrar bu türlü programlarda buluşmak temennisiyle ayrıldılar.
 
Haber – Foto: Mehmet Ali Topcu
SCHİEDAM / HOLLANDA