Pazar Sahur Buluşmaları Şükrü Özdemir Hoca’nın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Cihannüma Karaman İl Temsilcisi Cahit Suci selamlama konuşması yaptı.

Memur-Sen ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir’in Medrese hakkında kısa bilgilendirmesi ardından Prof. Dr. Yusuf Şahin, İnsan ve mekan ilişkisi konulu sunumunu gerçekleştirdi.

 İnsan mı mekanı inşa eder, mekan mı insanı? Sorusuyla konuşmasına başlayan Rektör Şahin, ‘’Yaptığımız, inşa ettiğimiz mekanların kendi medeniyetimiz, inancımız ve kültürümüze uygun olması gerekir’’ diyerek insan mekan ilişkisine vurgu yaptı.

Maddi kalkınmanın son yıllarda önemli bir gelişim sağlamasına karşılık kültür, sanat alanlarının ne yazık ki aynı gelişmeyi sağlayamadığını ifade eden Rektör Şahin, yeni dönemde özellikle bu alanlarda ciddi çalışmaların yapılmasının gerekliliğini anlattı.

Prof. Dr. Yusuf Şahin, ‘’Yeni dünyada yer almak istiyorsak sanatta, sinemada, müzikte, mimaride kendi kültür ve medeniyetimize uygun insanları yetiştirmemiz gerekir’’ şeklinde konuştu.  

Toplantıya Cihannüma Konya İl Temsilcisi Barış Çağlayan Çakır, Cihannüma Aksaray İl Temsilcisi Yasin Şimşek, STK temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Program hediye takdimi ile sona erdi.