Hemşerimiz, Emekli Albay, Yrd.Doç.Ali Güler; 11.06.2014 günü saat 20.00’da Yunus Emre Konferans Salonunda “Atatürk ve Karaman” konulu konferans verecektir.
Ulusal Televizyonlarda sık görmeye alıştığımız Ali GÜLER kendi ilinde ilk defa konferans verecek.

Atatürk’ün ailesi ile ilgili ilk araştırmayı yapmış, aslının Karamanlı olduğunu gündeme getirmiş ve belgeler sunmuştu. Atatürk’ün Karamanlı olduğu resmi olarak da kabul edildi. 
 
Türk Ocakları Şube Başkanı Yunus TURAN yaptığı açıklamada; “Karaman’ın; yetiştirdiği değerleri bilmesi ve sahip çıkması gerekiyor. Gerek kültürel değerler gerekse önemli şahsiyetler anlamda ilimiz oldukça zengindir. Ender yetişen büyük liderlerin tarihte sayısı çok fazla değildir. Tüm dünyanın bildiği ve övdüğü Atatürk bunlardan biridir. Büyük bir lider, komutan ve devlet adamıdır. Günümüzde Atatürk’e ve ailesine karşı bir takım asılsız saldırılar yapılmaktadır. Pek çok araştırması, kitabı ve makalesi olan Ali GÜLER hocamızın bizleri bilgilendireceğini biliyorum. İlimizde görmekten mutlu olacağımızı, kendisini bir misafir olarak değil ev sahibi gibi düşündüğümüzü söylemek isterim. Karaman halkının; Karaman’ın yetiştirdiği önemli şahsiyetlere verdiği önemi birlikte göreceğiz...  Atatürk’e tüm Karamanlıların sahip çıkacağını biliyoruz ve konferansa herkesi bekliyoruz.” dedi.

ALİ GÜLER KİMDİR?
Tarihçi, yazar, öğretim üyesi, emekli Albay
İlk ve orta öğrenimini Karaman’da yaptı. Karaman Lisesi’nden 1979 yılında mezun oldu ve 1980 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümü Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı’nda başladığı yüksek öğrenimini, 1984 yılında bitirdi.
Aynı fakültede okurken 1982 yılında Kara Kuvvetleri Komutanlığı adına “askeri öğrenci” oldu. 14 yıl Kara Harp Okulu Komutanlığı’nda Atatürkçülük ve Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi öğretim elemanı olarak çalıştı. Anıtkabir Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi Komutanlığı görevini yürüttü. 2004 tarihinde başladığı İstanbul'un Harbiye semtindeki Askeri Müze ve Kültür Sitesi Komutanlığı Müze Kısım Amirliği görevini bir yıl yürüttü. Dr. Öğ. Albay rütbesinde iken kendi isteğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emekli oldu.
Ali Güler, Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü’nde 1984 yılında başladığı Yüksek Lisans eğitimini, İstanbul’daki Rum-Yunan Teşkilat ve Cemiyetleri (30 Ekim 1918 - 16 Mart 1920) isimli çalışmasıyla 1986’da tamamladı. Aynı Enstitüde 1986 yılında başladığı Doktora eğitimini, Türkiye’deki Gayrimüslimlerin Yirminci Yüzyıl Başlarında Sosyo-Ekonomik Durumları (1900 - 1918) isimli çalışması ile 1993’te bitirdi.
1988 yılından beri Genelkurmay Askeri Tarih ve Stratejik Etüt Başkanlığı Türk Askeri Tarih Komisyonu Asli Üyesi; 10 Şubat 2000 tarihinden itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri Atatürk Araştırma ve Eğitim Merkezi (ATAREM) Genel Kurul Üyesi, 15 Haziran 2000 tarihinden itibaren de Başbakanlık Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı Haberleşme Üyesi olan Ali Güler, Türkiye’deki Gayrimüslimler (Rumlar, Ermeniler, Yahudiler), Türk-Yunan İlişkileri, Atatürk, Atatürkçülük ve Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi alanlarında eser sahibi olup, bu konularla ilgili makaleleri çeşitli akademik ve askeri dergilerde yayınlanmıştır. Başta, Genelkurmay Başkanlığı’nın düzenlediği “Askeri Tarih Seminerleri” olmak üzere birçok bilimsel toplantıya davetli veya görevli olarak katılmış ve bu toplantılarda bilimsel bildiriler sunmuştur.