ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mahmudiye Meslek Yüksekokulu Atçılık ve Antrenörlüğü Bölümü'ndeki 16 öğrenci, yaptıkları atlı gösterinin ardından mezuniyet sevincini yaşadı.

Okuldaki Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde düzenlenen törene, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hakan Çalışkan, öğretim görevlileri ve öğrencilerin aileleri ile yakınları katıldı.

Rektör Prof. Dr. Gönen, törende yaptığı konuşmada, genç nüfusa sahip Türkiye'nin eğitim kalitesinin ve niteliğinin artırılmasının büyümeyi ve kalkınmayı olumlu etkileyeceğini kaydetti.

Osmanlı Devleti döneminde orduya at yetiştirdiği haralarıyla önem kazanan Mahmudiye ilçesinin Türkiye'nin yarış atı ihtiyacını da karşıladığını ifade eden Gönen, "Mahmudiye'ye ülkemiz at yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip. İlçenin varolan atçılık potansiyelini değerlendirerek, sektörün ihtiyaç duyduğu insan gücünü yetiştirmek üzere çalışıyoruz. Çağdaş ve bilimsel tüm gelişmeleri takip ederek çalışmalarımıza yansıtıyoruz" ifadelerini kullandı.

Çalışkan ise Türkiye'de atçılık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirdiklerini bildirdi.

Okuldan bugüne kadar 138 mezunun 102'sinin atçılıkla ilgili sektörlerde istihdam edildiğini dile getiren Çalışkan, "16'si veterinerlik fakültesinde eğitim görmek için dikey geçiş yaptı. Başarı ortalamamız yaklaşık yüzde 90'dır" dedi.

Konuşmaların ardından keplerini havaya atan öğrenciler, yaptıkları atlı gösterinin ardından mezun oldu.