Anadolu Üniversitesi (AÜ) Devlet Konservatuvarı’nın düzenlediği "Robert Farkas Öğrencileri Resitali" yapıldı.

Anadolu Üniversitesi Salon 2003’teki resitalde, lise 1 öğrencisi Başak Karakaş ve lise 2 öğrencisi Ceren Senyücel çaldıkları eserler ile izleyicilere müzik dolu anlar yaşattı. Resitalle alakalı bilgi veren Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü Öğretim Görevlisi Robert Farkas, resitalde gösterilen performans için öğrencilerin çok çalıştığına dikkat çekti. Farkas, "16. yüzyıldan 20. yüzyıla kadar olan süreçteki besteleri seslendirecek olan öğrencilerim, aylarca çalışarak kendilerini geliştirdiler. Birçok tekrar yapsalar da konserde izleyici karşısında tek seferlik bir resital sergiledikleri için çok dikkatliydiler" dedi.

Resitalde Başak Karakaş; G. Crumb: "A little süite for christmas No:1 The Visitation Jesu", "No:2 Berceuse fort he infant", J.S. Bach: "Wohltemperiertes klavier prelüd ve füg", "Mi minör BWV. 855", J. Haydn: "Sonate Re Majör Hob 16", "Allegro con brio", "Largo e sostenuto", "Presto ma non troppo", C. Czerny: "Eüd Op 740 III. kitap No 17", M. Sun: "Yurt Renkleri’nden: Dinleti Oyun"u dinleyenlerle buluşturdu.

Ceren Senyücel ise; G. Crumb: "A Little süite for christmas No:4 Adoration of the Magi", "No: 5 Nativity Dance", J. S. Bach: "Wohltemperiertes klavier prelüd ve füg", "Re Minör BWV875", "La Majör BWV888", W. A. Mozart: "Sonate La Majör K331", "Andante grazioso", "Menuetto", "Türk Marşı", S. Moskowski: "Etüdop. 72 No 2" ve "No 9", M. Sun: "Yurt Renkleri’nden Ağıt Horonumsu" eserlerini çalarak resitalin kapanışını yaptı.