Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Avrupa pazarında Türkler tarafından çok ciddi bir düğün sektörü oluştuğunu belirterek, “Gelinler için özel helikopter tutmalar falan artık böyle şeylere de varmış” anekdotunu paylaştı ve Avrupa’daki Türklere düğünlerini Türkiye’de yapmaları hususunda çağrıda bulundu.

Bakan Avcı, 16 Nisan’daki referandum hazırlıkları kapsamında Eskişehir’deki esnafı ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Avcı, 2017 yılında Türkiye’de turizm hareketliliğinin 2016’dan daha çok daha iyi olmasını öngördüklerini söyledi. Avcı, “Özellikle Rusya pazarında çok ciddi bir toparlanma var. Rusya pazarından gelen sinyallerde 2014, 2015 ve 2016’daki düşüşleri telafi edeceğimizi görüyoruz. Dolayısıyla inşallah bu yıl, Rusya pazarı bakımından olumlu geçecek gibi gözüküyor” dedi.

“Erdoğan düşmanlığı üzerinden Türkiye düşmanlığı yapılıyor”

Turizm açısından Avrupa pazarına ilişkin de açıklamalarda bulunan Avcı, “Avrupa pazarında da bir kıpırdanma var ama Avrupa pazarında maalesef Türkiye’ye yönelik çok sistematik bir dezenformasyon kampanyası var. Yani Erdoğan düşmanlığı üzerinden Türkiye düşmanlığı yapılıyor. Bunun da tabi turizmimize olumsuz yansımaları olabiliyor. Ama inşallah onu da katıldığımız fuarlarla, yaptığımız tanıtım faaliyetleriyle dengelemeye çalışıyoruz. 2017, 2016’dan daha iyi olacak” dedi.

“Türkler, Avrupa’da yılda 50 bine yakın düğün yapıyorlar”

“Ayrıca Avrupa pazarında Türkler tarafından çok ciddi bir düğün sektörü oluşmuş” diyen Avcı, şöyle devam etti:

“Türkler, Avrupa’da yılda 50 bine yakın düğün yapıyorlar. 50 bin düğün az değil. Üstelik bizim düğünler biraz da masraflı oluyor. Ciddi paralar harcayarak Avrupa’da düğünler yapıyorlar. Gelinler için özel helikopter tutmalar falan artık böyle şeylere de varmış. Cumhurbaşkanımız da, ‘düğün baba evinde yapılır. Avrupa’da öyle fazla masraflı düğünler yapacağınıza gelin memleketinizde, eşinizle, dostunuzla, sevdiklerinizle, büyüklerinizle birlikte olun ve düğünlerinizi de burada yapın. Nitekim pek çok sivil toplum kuruluşu, turizm meslek örgütleri ve belediyeler de Cumhurbaşkanımızın bu çağrısından sonra Avrupa’dan gelecek ve düğünlerini burada yapacaklara çeşitli promosyonlar vaat ediyorlar. Dolayısıyla ben de buradan bir kere daha özellikle Eskişehir’den yurtdışına gitmiş olan, Emirdağ’dan yurtdışına gitmiş olan heşehrilerimize, ‘gelsinler tatillerini Türkiye’de geçirsinler, düğünlerini, derneklerini, nişanlarını Türkiye’de yapsınlar’ diyorum. Böylelikle hem eşi, dostu, büyükleri görmüş olurlar, onları memnun etmiş olurlar hem sıla-i rahim yapmış olular hem de düğünlerini burada ucuza yapmış olurlar.”

“Kemal Beyin, hala kanun metnini okumadığı anlaşılıyor”

Bir gazetecinin, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çift başlılık açıklaması var. Evet çıkarsa asıl çift başlılık o zaman olacak dedi. Bunu nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna da Avcı, şöyle yanıt verdi:

“Kemal Beyin, hala kanun metnini okumadığı anlaşılıyor. Aslında 18 maddelik bir Anayasa değişikliği. 18 madde. Bunların bir kısmı da zaten teknik. Yargıyla ilgili, seçim süreleriyle ilgili, milletvekili sayılarıyla ilgili olanlar var. Yani kritik noktalarda bir iki tane temel madde var. Onları okuduğu zaman veya danışmanları o konularda kendisini doğru bilgilendirdiği zaman zannediyorum kanaati değişir.”