Ayrancı İlçesinde yaşayan ortopedik engelli vatandaş Necibe Güngör yaptığı resimlerle yaşama tutunuyor. 1960 doğumlu olan ve Ayrancı ilçesinde yaşayan Necibe Güngör ilkokul öğrenciliği yıllarında ilgi duyduğu resim sanatını, şimdilerde yaptığı yağlıboya ve lavi resimleriyle (sulandırılmış tek renkle veya mürekkeple yapılan çalışma) Ayrancı halkıyla paylaştı.

Küçük yaşlardan itibaren insan ve insan ilişkileri konusunda gözlemlediği tecrübeleri tablolara aktaran Güngör, hayatta hiçbir şeyin insanın sevdiği işi yapmasına engel olamayacağını belirtti. Hayatta en önemli şeyin bedenimizde bulunan engelleri kabul ederek, içinde bulunduğumuz şartları daha iyi hale getirebilmeye çalışmak olduğunu ifade etti.

Güngör, kendisini çocukluğundan beri resim yapmaya adadığını, sadece Adana' da ilkokul zamanlarında kursa gittiğini, kurs binasının fiziki olarak yetersiz olması dolayısıyla kursu bırakmak zorunda kaldığını belirtti.

Ailesiyle birlikte Ayrancı ilçesinde yaşamaya başladıktan sonra halk eğitim merkezini gezen Necibe Güngör,  Ayrancı Kaymakamlığı ve Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinin teşvikiyle ara vermek zorunda kaldığı resim sanatına tekrar döndü. Ayrancı Halk Eğitim Merkezi binasının modernliği ve engelli vatandaşların da düşünülerek yapılmış olmasından dolayı zorluk yaşamayan Güngör, Ayrancı ilçesine yerleştikten sonra beş yıldır resim yapmaktadır.

Necibe Güngör, halk eğitim öğretmenleriyle birlikte Karaman Merkez ve Ayrancı ilçesinde resim sergileri açtı.