Pazar gününü Uşak’ta geçiren Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, kent için önemli olan “Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali”nin açılışını gerçekleştirdi.

Türkiye’de benzeri olmayan ve uluslararası düzeyde yapılan “Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali”nin bu seneki açılışını Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır gerçekleştirdi. Bakan Bozkır ile birlikte Uşak Valisi Seddar Yavuz, AK Parti Uşak milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan’ın kestiği açılış kurdelesi ile başlayan sanat festivali konukların yoğun ilgisi ile karşılaştı.

Açılışın ardından sanatçıların el emeği göz nuru eserlerini inceleyen Bakan Bozkır ve beraberindeki heyet sanatçılardan yaptıkları eserlerle ilgili bilgi alırken, her stantta gördüğü farklı eserlere hayran kaldılar. Keyifli anların yaşandığı sanat festivalinde Bakan Bozkır’a cam ustası tarafından Fenerbahçe anahtarlığı hediye edildi.

Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali’ne bu yıl Japonya, Rusya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden de sanatçılar dahil oldu. 140 sanatçının bulunduğu festivalde yerel sanatçılar da kendilerini geliştirme imkanına sahip oldular. Cam, ahşap, seramik, dokuma, resim ve birçok sanat dalını içeren festival 30 Ekim’e kadar sürecek. İsmet Paşa Caddesi’nde yapılması gereken festival, olumsuz hava koşulları nedeniyle Migros ve Atatürk Kültür Merkezi (AKM) civarına taşınarak konuklarını burada ağırlamaya devam edecek.