Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Katar Kültür Sanat ve Miras Bakanı Hamad bin Abdulaziz El Kuwari ile görüştü ve ‘2015’in karşılıklı kültür yılı kabul edilmesiyle ilgili kültürel işbirliği niyet bildirgesini’ imzaladı.

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Katar Kültür Sanat ve Miras Bakanı El Kuwari ile görüştü. Ankara Palas’ta gerçekleşen görüşme sonrası Bakan Çelik ve Bakan El-Kuwari ‘2015’in karşılıklı kültür yılı kabul edilmesiyle ilgili kültürel işbirliği niyet bildirgesini’ imzaladı. Türkiye ile Katar’ın 500 yıllık tarihi geçmişine ve kardeşlik bağlarına değinen Çelik, iki ülkenin iyi politik ve ekonomik ilişkileri bulunduğunu ifade etti.

2015’in Türkiye-Katar Kültür Yılı ilan edildiğini bildiren Çelik, bundan sonra kültürel ilişkilerin daha derinleşeceğini kaydederek,"İmzalanan niyet beyanı ile süreci başlatıyoruz. Bundan sonra Türkiye-Katar ilişkilerinin kültürel boyutu çok kuvvetli olacak" şeklinde konuştu.

Bakan El-Kuwari ile Katar’da Yunus Emre Kültür Merkezi açılması ve neler yapılacağını konuştuklarını söyleyen Çelik, Aralık ayında Katar’ı ziyaret edeceğini anlattı.

Çelik, El-Kuwari de kültürel ilişkinin önemine dikkati çekerek özellikle Türkiye’nin tarihi zenginliklerine ve Katar ile ortak paydaları olduğuna değindi. Sonra Bakan Çelik ve Bakan Kuwari’nin katılımıyla gerçekleşen öğle yemeğine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı.