Tokat’ta yaşayan Mustafa Erdi Atılgan, tanıtımı Başbakan Binali Yıldırım tarafından tanıtımı yapılan gençlerin kültürel ve sanatsal faaliyetlere katılımlarını arttırmayı amaçlayan GENÇDES projesine yönelik hayata geçirdiği "TOKA" isimli kısa film çalışmasıyla bakanlık desteği almaya hak kazandı.

Bir kamu kuruluşunda araştırma ve etüt görevlisi olarak çalışan 28 yaşındaki Mustafa Erdi Atılgan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uygulamaya konan ve 27 Ocak tarihinde Başbakan Binali Yıldırım tarafından tanıtımı yapılan GENÇDES projesi için arkadaşlarıyla birlikte bir kısa film çalışması yapma kararı aldı. Projesini Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’ne sunan Atılgan’ın çalışması, Sanatsal Faaliyetleri Destekleme Kurulu tarafından uygun görülerek desteklenmesi yönünde karara bağlandı.

Filmin başrolünün yanı sıra, senarist ve yönetmenliği de bizzat üstlenen Mustafa Erdi Atılgan çalışmasında Türkiye genelinden alanında uzman birçok kişinin yer aldığını ifade etti.

Öğrencilik yıllarında da çeşitli kısa film çalışmalarında imzası olan Atılgan, uzun bir süredir hayalini kurduğu profesyonel film çalışmasını Bakanlık tarafından verilen destekle gerçekleştirdiğini söyleyen Atılgan, "Her şeyden önce bu projeden medya aracılığıyla haberdar olduğumuzu söylemek isterim. Sayın Başbakanımızın konuşması bizi çok etkilemişti. Biz de kollarımızı sıvadık ve bu işe başladık. Toka isimli filmimizin merkezinde Tokat’ımızın önde gelen simgelerinden birisi olan 13’üncü yüzyıldan kalma Taş Köprü olarak da bilinen Selçuklu Dönemine ait olan Hıdırlık Köprümüz var. Burada birlikte rol almaktan keyif aldığım minik prensesimiz 4 yaşındaki Beren Beneklioğlu ile birlikte, baba-kız ilişkisi üzerinden iş sağlığı ve güvenliğine dikkat çeken bir çalışma gerçekleştirdik. Bakanlık tarafından da uygun bulunan filmimizi geçtiğimiz hafta ilgili mercilere teslim ederek nihayetlendirdik. Bakanlıktaki komisyon tarafından da beğeni toplayan ve önümüzdeki süreçte yurtiçi ve yurtdışı kısa film festivallerinde yer bulacak olan Toka adlı eserimizin aynı zamanda memleketimiz için de güzel bir tanıtım değeri taşıdığına inanıyorum. Tekrardan emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, Sayın Başbakanımıza bizlere ilham olan; ’Taşa, toprağa yaptığınız yatırımın ömrü sınırlı ama insana, gençlere yaptığınız yatırımın nesilden nesle devam edecek ömrü var’ sözünden dolayı şükranlarımı sunuyorum" dedi.