9-13 Mart tarihleri arasında Berlin’de gerçekleştirilen Uluslararası Turizm Fuarı’na Karaman Belediyesi de katıldı. ITB Berlin Fuarı’ndaki tanıtım faaliyetleri ve görüşmeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, fuar süresince yabancı ülkelerin turizm ajanslarıyla bir araya geldiklerini söyleyerek, yapılan bu görüşmelerde tur operatörlerinin Karaman’a olan ilgisinin yüksek olduğunu belirtti. 
        Avrupalı turistlerin genellikle; doğallığını korumuş, tabiat ile iç içe kalan ve tarihi dokusu ile öne çıkan eko turizmin ön planda olduğu turizm modellerini tercih ettiklerini söyleyen Başkan Çalışkan: “Bu tür özellikler Karaman’da var ve bu özellikleri avantaja dönüştürmemiz gerekiyor. Bu nedenle turizm sektöründe çok önemli bir yeri olan Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’na katıldık. Bize ayrılan alanda, görsel ve yazılı dökümanları standımızı ziyaret edenlere sunduk. Orada yabancı tur şirketleriyle de görüşmelerimiz oldu. Karaman’ın güzelliğini, turizm potansiyelini onlara da anlattık. Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mahir Ünal ve TURSAB Başkanı Sayın Başaran Ulusoy standımızı ziyaret edenler arasındaydı. Karaman’a gösterilen ilgiden dolayı çok memnunuz. İnanıyorum ki bu organizasyon Karaman turizmine büyük katkılar sağlayacak” dedi.
Karaman’da Turizm Sempozyumu Yapılacak
        Berlin Uluslararası Turizm Fuarı’nda Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ile görüş alışverişinde bulunduklarını kaydeden Başkan Çalışkan, Nisan ayı içerisinde TURSAB’ın önderliğinde Karaman’da Turizm Sempozyumu gerçekleştireceklerini ifade etti. Türkiye’deki çeşitli seyahat acentalarının bir araya geleceği sempozyumda Karaman’ın tarihi ve turistik yerleri tanıtılarak, Karaman’ın tur organizasyonlarında yer alması sağlanacak.