ANKARA (AA) - Bu yıl 11. kez düzenlenecek "Devlet Tiyatroları 11. Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali" yarın başlayacak.

Festivalde bu yıl da kukla, gölge oyunu, dans tiyatrosu ve müzikal gibi farklı tekniklerin kullanıldığı çocuk oyunları yer alacak.  

"Kırmızı Pabuçlu Kız ve Sihirli Müzik" çocuk müzikali, bugün minik sanatseverlerle buluşacak. 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla konser verecek. 

- Tiyatro 

75. Yıl Sahnesi: 

Aynı çatı altında yaşamalarına rağmen birbirlerini tanıyamayan insanların bencillikleri, zaafları ve anlayışsızlıklarının evlilikleri iflasa sürüklemesini anlatan "Euridice'nin Elleri", hafta boyunca izlenebilecek.

Büyük Tiyatro:

Arthur Miller'in kaleminden Orhan Burian'ın çevirisiyle Zafer Kayaokay'ın sahneye taşıdığı "Satıcının Ölümü", 26 ve 28 Nisan'da izleyici karşısına çıkacak.

 Oda Tiyatrosu:

"Kuğunun Şarkısı Bir Evlenme Teklifi", bugün, yarın ve 25 Nisan'da seyirciyi selamlayacak. Anton Çehov'un kaleminden Yılmaz Gruda'nın çevirisiyle tiyatroya kazandırılan oyunda Ahmet Erkut, Şekip Taşpınar ve Dilek Bozkurt rol alıyor. 

"Nehir", 28-29 Nisan'da temsil verecek. 

-"Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali"

Festivalde Bulgaristan, Fransa, Romanya, Dağıstan, Hırvatistan, İsviçre, Slovenya, Norveç, İtalya ve Hollanda'dan 12 yabancı grup ve Türkiye'den 14 yerli grup, 9 farklı sahnede 84 temsil verecek.

Ankara'da 24-29 Nisan tarihleri arasında binlerce küçük hanım ve küçük beyin izleyeceği festivalde Bulgaristan, Fransa, Romanya, Dağıstan, Hırvatistan, İsviçre, Slovenya, Norveç, İtalya ve Hollanda'dan 12 yabancı grup ve Türkiye'den 14 yerli grup, 9 farklı sahnede 84 temsil verecek. 

Devlet Tiyatroları'ndan (DT) dokuz oyunun sahneleneceği festivalde 12'si yabancı, biri şehir tiyatrosu ve biri özel tiyatro olmak üzere toplam 22 farklı oyun minik tiyatro severlerin beğenisine sunulacak. On yıldır 36 farklı ülkeden 201 oyunun ve 612 temsilin 200 bini aşkın seyirciyle buluştuğu festivalde bu yıl da kukla, gölge oyunu, dans tiyatrosu ve müzikal gibi farklı tekniklerin kullanıldığı çocuk oyunları yer alacak. 

-Görme engelli çocuklara okuma tiyatrosu 

Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali ile binlerce çocuğa ulaşmayı hedefleyen DT, sosyal sorumluluk alanında da önemli adımlar atıyor. DT bu kapsamda görme engelli çocuklara yönelik "okuma tiyatrosu" projesi ile "Gergedanlar Ateş Etmez" adlı oyunu festivalde sahneleyecek. 

Ankara DT sanatçılarının canlı olarak seslendireceği oyunda zaman zaman yağmur ve rüzgar efektleri de dahil edilerek okuma zenginleştirilecek. Festival programıyla ilgili detaylı bilgiye "www.devtiyatro.gov.tr" adresinden ulaşılabilecek.

- Opera-Bale

Opera Sahnesi:

Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında "Çocuk Balesi 23 Nisan Etkinliği"ni bugün sahneleyecek. 

ADOB Orkestrası, başkemancı Erkin Onay'ın solistliğinde Hacettepe Üniversitesi Bartok Festivali'nin açılış konserini verecek. Etkinlik, 24 Nisan'da ücretsiz düzenlenecek.

"Hamlet" balesi, 25 Nisan'da sahnelenecek. İki perdelik eser, Mustafa Erdoğan'ın orkestra şefliğinde sahnelenecek.

Bizet'in dünyaca tanınan operası "Carmen", 27 Nisan'da görülebilecek. 

ADOB Çocuk Balesi Birim Dans Tiyatrosu ile Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü öğrencileri ve Bale Bölümü sanatçıları Dünya Dans Günü özel temsiliyle 29 Nisan'da izleyiciyle bir araya gelecek. 

Leyla Gencer Sahnesi:

Aşık Veysel Şatıroğlu'nun aynı adlı eserinden dans tiyatrosu olarak sahneye taşınan "Dostlar Beni Hatırlasın"ı bugün izleyiciye sunacak. Kadir Bengier'in libretto ve rejisörlüğünü üstlendiği eserin beste ve müzikleri Murat Gedikli imzası taşıyor. Dekoru Aykut Öz, kostüm tasarımı Tülay Usta ve ışık düzeni Emin Saraçoğlu'na ait eserde, Aşık Veysel'in eserlerinden yola çıkılarak yaşamı perdeye yansıtılıyor.

"Kırmızı Pabuçlu Kız ve Sihirli Müzik" çocuk müzikali, bugün minik sanatseverlerle buluşacak. İpek Böler ve Evren Gökoğlu, geleneksel ninnilerin animasyon ve dansla harmanlanmış halini seyirciye sunacak.

Mizahi cevaplarıyla ve öğütleriyle bilinen Nasreddin Hoca'nın fıkraları çocuk operası "Nasrettin Hoca", 26 Nisan'da ve 28 Nisan'da minik seyirciler için sahnelenecek. 

"Tanzimattan Günümüze Opera Serüveni Konseri", 26 Nisan'da dinleyiciyle buluşacak. 

Geleneksel Türk tiyatrosunun önemli figürlerinden "Kanlı Nigar"ın müzikli ve danslı serüveni başkentlilerle buluşacak. Eser, 28 Nisan'da sahnelenecek.

-CSO

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla konser verecek. Artun Hoinic yönetimindeki konserde piyanoda Selin Şekeranber ile Yudum Çetiner orkestraya eşlik edecek. Gecede, Camille Saint Saens'in "Hayvanlar Karnavalı" ile Joseph Haydn'ın "Oyuncaklar Senfonisi" eserleri icra edilecek. 

-BSO

Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), 25 Nisan'da saat 20.00'de, şef Orhun Orhon yönetiminde düzenlenecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konseriyle dinleyici karşısına çıkacak. Konserde piyanoda Özgür Ünaldı, Yunus Tuncalı'nın yanı sıra orkestraya BLIS Çocuk Korosu ve koro şefi Andrew Dittgen eşlik edecek. Etkinlikte P. Dukas'ın "Sihirbazın Çırağı", Camille Saint-Saens'ın "Hayvanlar Karnavalı" ile Disney Filmlerinden Şarkılar seslendirilecek. Dileyen sanatseverler 25 Nisan'da sabah saat 10.00'daki genel provaları da bilet alarak izleyebilecek. 

-CerModern

Arda Yalkın'ın "Deep Fried Dreams Two" sergisi HUB Art Space'de tüm hafta görülebilecek.

Yazar Sezgin Kaymaz, 25 Nisan'da CerModern bünyesinde ücretsiz gerçekleştirilen Edebiyat Söyleşileri'nin konuğu olacak. 

-Müzik Festivali'nde 32. yıl

32. Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 30 Nisan'a kadar sürecek. "Eric Alexander Jazz Quartet", 32. Ankara Uluslararası Müzik Festivali kapsamında yarın, "Borusan Quarted ve Ferzan-Ferhan Önder", 28 Nisan'da MEB Şura'da sahneye çıkacak. 

Joc, Moldova Ulusal Dans ve Müzik Topluluğu, 27 Nisan'da sahne alacak.