Batman’ın Beşiri ilçesinde bulunan Mor Kiryakus Manastırı’nın turizme açılması için çalışmalar başladı. Manastır, temizlik çalışmalarının ardından restore edilerek, ziyarete açılacak.

Beşiri ilçesine bağlı Ayrancı köyünde bulunan ve milattan sonra 5’inci yüzyılda inşa edildiği tahmin edilen Mor Kiryakus Manastırı’nın turizme açılması için çalışmalar başlattı. Batman Müze Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünce, yaklaşık 2 bin 500 metrekare alan üzerinde kurulu, dehlizlerle yer altına uzanan 3 katlı manastırda önce geniş kapsamlı bir temizlik yapılacak, ardından da röle ve restorasyon çalışmaları başlayacak.

Batman Müzesinde görevli Arkeolog Özcan Çiçek, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğü personellerinin yanı sıra 15 temizlik elemanı ile çalışmaların sürdüğünü belirterek, “Manastırın iki avlusunda da temizlik çalışmalarını bitirmek üzereyiz. Şu anda asıl tapınağın olduğu yerde temizlik çalışmalarına devam ediyoruz. Temizlik yapıldıkça yeni alanlar bulabiliyoruz. Temizlik çalışmaları sona erdikten sonra röle ve restorasyon çalışmaları yapılacak. Bunun ardından da manastır Deyrulzafaran gibi ayağa kalkıp turizme açılacak” dedi.