Seyitgazi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, ilçeye adını vermiş halk kahramanı Seyyid Battal Gazi’yi anmak ve anlatmak amaçlı hazırladığı Battal Gazi Dergisi yayınlandı.

Seyitgazi Kaymakamlığı’nın desteğiyle hazırlanan, akademisyen, eğitimci, yazar, sanatçı, araştırmacı ve öğrencilerin katkıları ile yayına giren derginin ileri tarihlerde Sücaaddin Veli ile devam edeceği belirtildi. Seyitgazi Kaymakamı Ertuğrul Avcı, dergi ile ilgili yaptığı değerlendirmede; ’’Anadolu kadim tarihiyle, kültürüyle, renkleriyle destanlar yurdudur. Eskişehir tarihte tarihte önemli şahsiyetlere ev sahipliği yapmış Anadolu’nun alimler ve yiğitler şehiridir" diyerek yayında emeği geçenlere teşekkür etti.

Bu kültür yayınlarının hazırlanması konusunda Seyitgazi ilçesinin tanıtımı hedefleyen Seyitgazi İlçe Müdürlüğü ileriye dönük önemli projelere imza atmayı hedefliyor. Battal Gazi Dergisinin ücretsiz olarak kamu kurum ve kuruluşlarına, Battal Gazi türbesi ve Selçuklu hamamı müzelerine, sivil toplum kuruluşu ve okullara dağıtımı yapılarak Seyitgazi ilçesi başta olarak Seyidd Battal Gazi’nin tanıtımı hedefleniyor.