ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de, yaklaşık 9 yıl önce tanışan, aileleri evlenmelerine izin vermeyince Ankara'ya kaçan bedensel engelli Nadir Koç (34) ve Reyhan Karataş (32), dünya evine girdi. 

Alınan bilgiye göre, bir süre Ankara'da kaldıktan sonra evlenmelerinin önündeki engeller ortadan kalkan çift, Eskişehir'e geldi.

Çiftin nikahı, Tepebaşı Belediyesi Nikah Salonu'nda, Belediye Başkanı Ahmet Ataç tarafından kıyıldı. Tekerlekli sandalyeleriyle salona gelen çifti, yakınları yalnız bırakmadı. Şahitlikleri ise Tepebaşı Kaymakamı Mustafa Ünaldı ile Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yasin Özkaya yaptı.

Ünaldı, tören sonrası gelin ve damada birer altın hediye etti.

Eskişehir Tekerlekli Sandalye Semazen Grubu ile tekerlekli sandalye basketbol takımında yer alan Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, eşiyle ömür boyu mutlu bir hayat sürmeyi diledi.

Bazı sorunlar nedeniyle evlenemediklerini belirten Koç, "Artık biz de mutlu olmak istiyoruz dedik. Mutluluğumuzu hiç kimsenin bölmesine izin vermeyeceğiz. Sevenlerin önünde hiçbir engel duramaz. 9 yıldır birbirimizi isteyen bir çifttik, nihayete erdirdik. Dostlarımız, bu mutlu günümüzü paylaştı. Biz mutluyuz. Bizden sonraki diğer arkadaşlarımıza da engelli bireylere de örnek teşkil etmesini istiyoruz. Sevenler ayrı durmasın; bunu istiyorum" diye konuştu.