Bergama İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli 21 yıllık Polis Memuru İsmail Ergül mesai saati dışında kalan zamanını evinin salonunda oluşturduğu atölyede resim ve hat sanatını bir araya getirmeye çalışıyor.

Evli ve 2 çocuk babası olan Polis Memuru İsmail Ergül, “Önceleri hat sanatına karşı ilgim vardı. Daha sonra resme de ilgi duymaya başladım. Dedim ki ’hat ile ebru ve tezhip bir arada kullanılıyor; ben de resimle hattı bir arada icra edebilirim. Maceram böyle başlamış oldu” dedi.

Arapça ’Vav’ harfini hat sanatçılarının eserlerinde çok kullandığını ve derin manalar ifade eden bir harf olduğunu vurgulayan Ergül, “Ben adeta bir vav harfi tutkunuyum. Dikkatli bakıldığında bazen bir ceninin anne karnındaki hali, bazen bir insanın secdedeki halini anlatır. Ebced hesabına göre vav 6 rakamına denk düşmektedir. Bir çok eserde çift vav görebilirsiniz. Bu da 66 rakamını meydana getirir ve Allah ismine karşılık gelir. Bu konu ile ilgili Osmanlı’dan şu örneği verebiliriz: Osmanlı’da hünkarın namaz kıldığı yeri hünkar mahfilini düşündüğümüzde, bu makamın kapısı bir insan boyundan çok daha kısa olurmuş ve kapının üzerinde çift vav harfi yani Allah-ü Teala’nın isminin sembolü yazılı olurmuş ki padişah girerken başını eğsin, kul olduğunu unutmasın, ayakları yere bassın diye. Vav harfinin bir başka özelliği de; vav harfi ile başlayan isimlere dikkat edildiğinde hepsi sorumluluk gerektiren isimlerdir; vali, valide, vezir, veli, vekil, varis, vasi gibi. Ben de vav harfinin bu özelliklerini görünce resimlerimde bu harfe bolca yer vermeye karar verdim” diye konuştu.

Şu ana kadar 4 kişisel sergi açtığını belirten Ergül, “İnsanlar başlangıçta biraz şaşırıyor. Polisin sanat ile uğraşması ve sergiler açması enteresan geliyor insanlara. Amacım ömrüm yettiği müddetçe resim yapmaya devam etmek. En büyük hayalim de İstanbul’da bir sergi açabilmek. 5. kişisel sergim ile ilgili hazırlıklarım devam ediyor. Sergimi şehit meslektaşlarıma ve özellikle İzmir Adliyesinde görevi başında şehit düşen Fethi Sekin kardeşime ithafen açmak istiyorum“ dedi.