KONYA (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun (KYK) "Bir Günde bin Yıl Anadolu" etkinlikleri kapsamında Konya'ya gelen 11 ilden 500 üniversite öğrencisi Mevlana Müzesi ve İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi'ni ziyaret etti.

KYK Konya İl Müdürü Yılmaz Eren, şehitlikte gazetecilere yaptığı açıklamada, KYK'nın yurtlarında barınan öğrencilerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla, eğitsel, kültürel, sosyal ve sportif alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlediğini söyledi.

Bu kapsamda bu yıl "Bir Günde Bin Yıl Anadolu" etkinleri adı altında, tarih ve medeniyet gezileri düzenlendiğini aktaran Eren, 12 farklı ilde toplam 10 bin öğrencinin katılımıyla yapılacak gezilere,  Konya'dan başlandığını ifade etti.

Eren, Konya'ya gelen 11 ilden 500 öğrencinin, kentin tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret edeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Ziyarete Mevlana Müzesi'nden başladık. Ardından İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi ve Şems-i Tebrizi Türbesi'ni ziyaret ettik. Bugün gezi ve etkinliklerimiz sürecek. Yine 19 Aralık'ta Konya'ya gelecek 500 öğrencimizle de geziler yapacağız. Toplam bin öğrenci, gezi çerçevesinde Konya'da Selçuklu ve Osmanlı dönemine tanıklık etmiş tarihi mekanları gezmiş olacak. Bu etkinlikler, gençleri tarihi mirasımızla buluşturmak amacıyla yapılıyor."