MUĞLA (AA) - Bodrum'da yaşayan yabancılar için Noel etkinliği düzenlendi.

Bodrum Belediyesince ilçedeki bir kafede gerçekleştirilen etkinliğe, çok sayıda yabancı katıldı. Gecede, çocuklardan oluşan grup, yabancı şarkılar seslendirdi.

Yeni yıl pastasının da kesildiği etkinlikte konuşan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, ilçenin Türkiye'nin dünyaya açılan en medeni kapısı olduğunu söyledi.

Bu tür etkinlikleri geleneksel hale getirdiklerini anlatan Kocadon, "Bodrum'da artık kendine yaşam tarzı edinmiş Bodrum'a yerleşmiş Bodrum'dan evlenmiş bir çok yabancı arkadaşımız var. Onlar için yeni yıl kutlaması yapıyoruz" dedi.

Kocadon, Bodrum'un son zamanlarda, Türkiye'nin en çok merak edilen, en çok tercih edilen dünyada tercih edilen 5 yerden birisi olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

"Bodrum Türkiye'nin marka ilçesi. Bu her gün yükseliyor. Otellerin Bodrum'da yatırım yapması bizi sevindiriyor. Özellikle Çin, Japonya, Hindistan, Brezilya gibi bölgelerinde Bodrum'u tercih eden yeni bir turizm canlılığı gözüküyor. Bodrum'un nüfusu her gün giderek artıyor."

CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir ise Bodrum'un bir dünya markası olduğuna işaret ederek, Bodrum Belediye Başkanı'nın ilçede yaşayan yabancılara yalnızlık hissettirmediğini kaydetti.

Rusya'dan 11 yıl önce Bodrum'a yerleşen Natalia Spatar da Bodrum'da 11 yıldır yaşadığını ve kentte evlendiğini söyledi.

2009 yılında ilçeye yerleşen bale eğitmeni İrina Sadem ise Bodrum da bol bol güneşlendiklerini, ilçenin çok zengin bir yer olduğunu belirterek, denizinin ve havasının kendilerini çok etkilediğini anlattı. 

Danimarka'dan ailesiyle ilçeye yerleşen 14 yaşındaki Thomas Hardler, "Bodrum'u çok seviyorum. Okuluma da burada devam ediyorum. Bodrum çok güzel bir yer" diye konuştu.