Osman Gözel, 75. Yıl cami İmam Hatibi olarak görev yapıyor. Ancak onu diğer imamlardan ayıran birçok özelliği var: Osman Hoca, kıldırdığı namazla, okuduğu Kur’an’la gönülleri süslerken yaptığı hat, üflediği neyle, yaptığı neylerle, ebru kursları ile imal ettiği ok ve yayları ile Kudüm’ü Şerif çaldığı tasavvuf musikisi korosundaki duruşu ile başka bir imam aynen on parmağında on marifet.

Kültür Bakanlığı Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından çıkarılmış ve 5 dilde yayınlanacak olan 3 ciltlik araştırma kitabının Anadolu Halk Çalgıları, 1.cilt Telli Çalgılar kitabında Rebap yapımcısı, 2. Cilt Vurmalı da Kudüm’ü Şerif icracısı ve 3. cilt üflemeli de ney ustası ve icracısı olarak ismi çıkmıştır. Türkiye de ahşaptan ilk ney imal eden Osman Gözel  hocamızdır.

Ayrıca iki yıldır geleneksel Türk okçuluğu ok ve yay yapımına başlamış olup, Biga Geleneksel Osman Bey Okçuluk Müsabakası'nda da belge almıştır.

Neyzen, hattat ve ebru hocası olan Osman Gözel hocanın düzenlemiş olduğu kurslar, tamamen ücretsiz olup, her yaştan, her meslekten insanın dikkatini çekmektedir. Şu anda 160 üniversite öğrencisine ney kursu veren Osman Gözel,  aynı zamanda 20 öğrenciye ebru ve 25 öğrenciye de hat dersleri veriyor.

Bu marifetlerini herkesle paylaşan Osman Hocayı kutlar, başarılarının devamını dileriz.