Geçtiğimiz Ekim ayında Güzel Sanatlar Lisesi çatısında toplanıp çalışmalarına başlayan Türk Halk Müziği Topluluğu (BİZİM KORO) 21 Mart Cumartesi saat 19.30’da Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonunda türkü severlerle buluştu.

Konser öncesi rolyef sergisi açılışı yapıldı. Resim Bölümü öğrencilerinin hazırladığı 18 eser sergilenerek misafirlerin beğenisine sunuldu.

Geceye katılan çok sayıda davetli ve müzik severlerin yanında Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu, İl Emniyet Mehmet Şahne, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt, Kazımkarabekir İlçe Milli Eğitim Müdürü Selmani Karaçam, Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Zeki Tuman, Stk temsilcileri de katıldı.

Okul Müdürü Zeki Tuman açılış konuşmasında;''Sayın müdürüm kıymetli misafirler, bu salonu ilk kez kullanıyoruz. Bu ilk konserimiz bundan sonra 4 konserimiz daha olacak. Gelecek hafta cuma günü bir çalış hikayesi adlı TSM konseri ardında piyano dinletisini gerçekleştireceğiz, Nisan ayında da film müziklerinden oluşan batı müziği korosu ve Türk Dili etkinlikleri kapsamında bir konserimiz daha olacak, herkesi bu etkinliklerimize beklerken, bizleri yalnız bırakmadığınız için çok teşekkür ederiz,''dedi.

Güzel Sanatlar Lisesi Salonunda gerçekleşen konserde, öğretmen, doktor, avukat, işçi, ev hanımı ve öğrencilerden oluşan 42 kişilik koroya 13 kişilik orkestra eşlik etti.

Orkestra düzenlemelerini Güzel Sanatlar Lisesi Müdür Yardımcısı ve Bağlama Öğretmeni Abdulkadir Karataş’ın yaptığı konserde koroyu güzel sanatlar lisesi piyano öğretmeni Rıza Atçeken yönetti. Konseri yaklaşık 500 üzerinde izleyici dinlerken, korunun performansı bolca alkış aldı.