Karaman’a Akdeniz esintisi yaşatan Göksu Nehri’nde su debisi gözle görülür şekilde yükselmeye başladı. Kasım ayının son haftasında yağan karların erimesi ve yağmur yağışları ile birlikte su seviyesi artmaya devam ediyor. Göksu Nehri’nde baraj ve elektrik üretim çalışmaları ile boğumlama çalışmaları neticesinde eski köprünün(Bıçakçı) ayakları su altında kalırken çok ilginç görüntüler ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitimci Yazar Mehmet Baştuğ, “Karaman’da bir bıçağın bir köprüye denk olabileceği bir yer var mı ? Ya da bir bıçak bir köprü eder mi? Evet bir çok tarihi, doğal ve kültürel zenginliğe sahip Karaman’ımızda böyle bir köprü var” dedi.

Bıçakçı köprüsü ve tarihi hakkında bilgi veren Baştuğ, “Bucakkışla yöresindeki Yörük beylerinden Mehmet Bey’in vefatından sonra, eşi rahmetli kocası adına bir hayrat yaptırmak ve öldükten sonra amel defterinin kapanmamasını ister. Mehmet Bey’in eşi Bucakkışla Köyünde bulunan Göksu Nehri üzerine yeni bir köprü yaptırmak ister.

Köprü yaptırmak için Mehmet Bey’in eşi bir köprü ustası ile anlaşır. Anlaşma şöyledir: Ustalık ve malzeme gideri ustaya;  diğer yeme içme işleri işveren kanına aittir.

Bir zaman sonra köprü biter. Kurbanlar kesilir. Mehmet Bey’in hanesinde ziyafet verilir. Ziyafetten sonra usta ile son hesap görülür. Bu arada ustanın gözüne duvarda asılı yatağan bıçağı takılır. Usta ben para pul istemem bana tek bıçağı ver helalleşelim der. İşveren hanım bıçağın yadigar olduğunu veremeyeceğini söyler. Usta söz dinlemez, daha önce aldığı parayı da kadına vermek ister. Kadın hayratın gönülsüz olmasını istemez ve istemeye istemeye bıçağı verir ustaya. O gün bugün bu köprüye Bıçakçı adı verilmiştir” dedi.