Kur'an-ı Kerim'in okunması, öğretilmesi ve gündeme alınmasını sağlamak amacıyla Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak (KAB) Platformu, Zinde Gençlik Spor ve Karaman Atak Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü nün ortaklaşa düzenlemiş oldukları “Ufka yolculuk Kültür Yarışmaları 3”  kapsamında 9 Mart Pazar günü, Kur'an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması düzenlenmişti.

Kur’an-ı Kerim Meali Bilgi Yarışması'nın ödül töreni, Yunus Emre Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programa İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu,  AFAD İl Müdürü Mahmut Doğan, İl Dernekler Müdürü Ömer Sezer, Özel Mümine Hatun Hastanesi Yöneticilerinden Faysal Aslan ve çok sayıda davetli katıldı.
Program, Murakıb Osman Etyemez'in Kur'an- ı Kerim tilavetinin ardından, slayt, sinevizyon gösterisinin ardından Zekeriya Boray'den Ney Taksimiyle devam etti. Eğitimci Hasan Özarslan'ın Kur'an- ı Kerim'in mealinin okunmasının ve onun gerçekten farkına varılmasının önemini vurguladığı kısa konferansına geçildi.

Daha sonra dereceye girenlere ödülleri takdim edilerek fotoğraf çektirildi. 

Meal yarışmasında Karaman Cezaevinden mahkum olan Gökhan Güzel C kategorisinde 2. olarak büyük bir başarıya imza attı. Atak Gençlik Kulübü Yetkilileri Cezaevindeki bu ilgiye karşı yarışmacıları çeşitli ödüllerle ödüllendirdiler.

Meal Yarışması dereceye girenler:

A Kategorisi:
1-Nafiye Beytaş (Sarıveliler Civler Şehit Abit Orbay Ortaokulu)
2-Kevser Üstün (Bifa Ortaokulu)
3-Büşragül Aytürk (Bifa Ortaokulu)
4-Emiş Çetin(Sarıveliler Mustafa Barcın İmam Hatip Ortaokulu)

B Kategorisi:
1-Tuba Polat(Kmü Edebiyat Fakültesi)
2-Humeyra Okur(İrfan Ataseven Fen Lisesi)
3-Fatıma Gültekin(Ermenek İmam Hatip Lisesi)
4-Sadık Levent(İrfan Ataseven Fen Lisesi)

C kategorisi:
1-Mesut Öz
2-Gökhan Güzel(Karaman Cezaevi Mahkumu)
3-Reyhan Koçak
4-Cahit Günaslan