NİĞDE (AA) - Niğde'de bir hamal, yolda yürürken bulduğu 28 bin 800 liranın yer aldığı çantayı sahibine teslim etti.

Alınan bilgiye göre, Niğde Belediyesi sebze halinde hamallık yapan Ecevit Erdoğan, Selçuklu Mahallesi'nde bir köprünün üzerinde çanta buldu.

Erdoğan, içinde 28 bin 800 liranın yer aldığı çantayı, Niğde Emniyet Müdürlüğü Sungurbey Polis Merkezi'ne götürdü. Çanta, sahibi olduğu belirlenen inşaat mühendisi Salim Gürbüz'e teslim edildi.

Çantayı bulduktan sonra bir art niyet düşünmediğini belirten Erdoğan, "Hiç bir şey düşünmedim. Çünkü kalbim çok rahat, sahibine teslim edeceğimden emindim. Sabah emniyete gelerek teslim ettim" dedi.

Salim Gürbüz ise dün akşam bir akaryakıt istasyonunda aracının üzerinde unuttuğu çantayı yaklaşık 500 metre sonra köprünün üzerinde düşürdüğünü söyledi.

Gürbüz, "Karanlık bir ortamdı ama çok güzel bir insana rast gelmiş. Burada çok güzel duygular yaşıyoruz. İnsanlığın ölmediğini, insanlığın geleceğe güzel duygularla devam edeceğini ispat edercesine getirip emniyete teslim etmiş. Kendisinden Allah razı olsun. Para için ve kendim için sevinmekten çok insanlık için seviniyorum" şeklinde konuştu.

Çantadaki parayı sattığı aracının karşılığında aldığını dile getiren Gürbüz, "Kısmette kaybetmek, bulmak varmış. Önce üzüldük, sonra sevindik. İnsanlık için de çok güzel ve örnek bir olay oldu" dedi.

Gürbüz, çantada kendisi için çok önemli sözleşmeler, kredi kartları, banka kartları, evrak ile para kasası ve iş yeri anahtarlarının bulunduğunu sözlerine ekledi.