Bursalı ressam Beşir Sırpça, 3 önemli şehre fırçasıyla imza atıyor. Kolleksiyonunda Bursa ile alakalı yüzden fazla hiperrealist (gerçekçi) tarzda yapılmış çalışması bulunan Beşir Sırpça, 30 Aralıkta açacağı 7. sergisinde 3 şehrin güzelliklerini gözler önüne serecek.

Bursa Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde 30 Aralık’ta açılacak 10 günlük sergide, doğup büyüdüğü şehir Bursa’nın haricinde Bodrum-Gümüşlük ve İstanbul’un manzaralarına da yer verecek olan Beşir Sırpça 40 eseri ile sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Resimlerde teferruatı tam olarak kullanan Sırpça, "Işık ve gölge ile nesneleri öne çıkartıyoruz. Bursa, İstanbul ve Gümüşlük’ün insanların hafızalarına kazınmış güzelliklerini resmediyoruz. Bursa’nın sembol mekanları Ulucami, Yeşil, Orhan Cami, Tophane ve panoramik Bursa manzaralarından 20 eser Bursa’yı anlatacak. İstanbul’dan ise Dolmabahçe, Bezmialem Valide Sultan Cami, Büyük Ada iskelesi, Üsküdar kıyıları gibi mekanların ölümsüz kareleri yer alacak. Her bir resmi tuvale kara kalem ile onar santimetrekarelik kareler şeklinde çiziyorum. Kare kalemin çizimi bittikten sonra gökyüzünden başlayarak bütün resmi yağlı boya ile renklendiriyorum. Her bir 10 santimetrelik karenin çizimi ve boyanması 2 gün sürüyor. 1 metrekarelik resim için yaklaşık 4 ay çalışıyorum. Bu sebeple resimlerde en ince teferruatı bile vermek mümkün olabiliyor. Çalışmamın serüvenini anlatmak için şu anda yarım olan Kız Kulesi tablomu da sergiye koyacağım. Böyle bir resim nasıl yapılıyor diye soranlar çok oluyor. Bunun için yarım bir eserimde çalışmanın inceliklerini anlatacağım. Bursalı sanatseverleri sergimize bekliyoruz" diye konuştu.

Sergi, 30 Aralık - 9 Ocak tarihleri arasında Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açık olacak.